Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Δημοσκόπηση ή Δημαγωγία

Μετά των πανικό των υπολοίπων υποψηφίων σχετικά με την άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)σειρά είχαν και οι "περίεργες" δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή που μας πέρασε δημοσιεύθηκε μια δημοσκόπηση για τις προεδρικές στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" , όπου ο υποψήφιος του κινήματος μας δεν ξεπερνούσε το 0,7% σύμφωνα με τα ευρήματά της.

Σήμερα Δευτέρα, δημοσιεύθηκε ξανά μια ανάλυση για την ίδια (!!) δημοσκόπηση  στην οποία αναφέρεται ότι το ποσοστό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τελικά δεν είναι 0,7% αλλά 2,3 % !.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε η εταιρεία RAI Consultants έκανε δύο δημοσκοπήσεις σε δείγμα 1013 ατόμων ακριβώς οι οποίες δημοσιεύθηκαν η μία τη Κυριακή και η άλλη την αμέσως επόμενη ημέρα για λογαριασμό της ίδιας εφημερίδας, είτε η προπαγάνδα κάποιων ενάντια στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι τόσο φθηνή που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα !

Έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε τα ευρήματα της δημοσκοπήσεως αυτής διότι :
1ον Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε στοιχεία που ως δια "μαγείας" τριπλασιάστηκαν!
2ον Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη κοινωνία είναι ενθαρρυντικά και δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρήματα της δημοσκοπήσεως.

Το δεδομένο είναι ότι το κόμμα μας βάσει των τελευταίων βουλευτικών εκλογών είναι η πρώτη εξωκοινοβουλευτική δύναμη. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το πολιτικό τέλος του ΕΥΡΩΚΟ (το οποίο πρόδωσε τον κόσμο του για τα τριάντα αργύρια του Αναστασιάδη) αντιλαμβάνεται ο καθείς πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει πλέον κατοχυρωθεί στη πολιτική σκακιέρα της Κύπρου και αυτό θα διαφανεί επισήμως τη 17η Φεβρουαριου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις