Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κλέφτες και απατεώνες καταδυνάστεψαν Ελλάδα-Κύπρο

Τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδίαρη και Γιάννη Λαγό φιλοξενεί σήμερα «Η ΜΑΧΗ». Οι δύο βουλευτές, του πιο πολυσυζητημένου κόμματος τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, απαντούν σε όσους έσπευσαν να καταδικάσουν την επίσκεψη τους στην Κύπρο, σε όσους τους καταλογίζουν ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, δολοφονικές επιθέσεις και αναλύουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος τους για έξοδο της Ελλάδας από τα σημερινά αδιέξοδα που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες, αναφέρουν, κορόιδεψαν και καταδυνάστευσαν τον λαό και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.Σχολιάζοντας το Κυπριακό και γενικά τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί ξεκαθαρίζουν ότι η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος, εφαπτόμενες ΑΟΖ και de facto ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει μεγάλος πολιτικός αγώνας, να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να κυβερνήσουν εθνικές ηγεσίες τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Μιλώντας για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, τονίζουν ότι η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε συμμαχίας προάγει το Εθνικό συμφέρον, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο να μην γίνει ο κυπριακός ελληνισμός προτεκτοράτο του Ισραήλ και δορυφόρος οποιασδήποτε ξένης δύναμης. 

Τέλος αναφερόμενοι στην παρουσία τους στην ανακοίνωση της καθόδου του ΕΛΑΜ στις Προεδρικές εκλογές με δικό του υποψήφιο, αναφέρουν ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και η παρουσία τους σηματοδότησε και επίσημα την αδελφοποίηση των δύο κομμάτων.-Πως σχολιάζετε τις αντιδράσεις των κομμάτων για την κάθοδο σας στην Κύπρο και τους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στην Χρυσή Αυγή, όπως νεοναζιστικό ή φασιστικό κίνημα;

Ηλίας Κασιδιάρης: Αυτά τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Έχουμε κουραστεί να ακούμε, έχουμε κουραστεί να απαντάμε. Η Χρυσή Αυγή είναι το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα. Κανένας πολιτικός αντίπαλος μας δεν έχει να πει τίποτα εις βάρος μας, ειδικά την ώρα που αυτοί οι κλέφτες και οι απατεώνες έχουν κοροϊδέψει και καταδυναστέψει τον λαό και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Μη έχοντας λοιπόν τίποτα εις βάρος μας, μας αποδίδουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι πλέον δεν έχουν πέραση στον κόσμο. Ο κόσμος έχει δει την πραγματική μας εικόνα, καταλαβαίνει απόλυτα ποια είναι η Χρυσή Αυγή επομένως δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. 


Γιάννης Λαγός: Είμαστε άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουμε καταχραστεί δημόσιο χρήμα και δεν έχουμε κάνει καμία απολύτως ατιμία εις βάρος του ελληνικού λαού, απεναντίας θα έλεγα. Τώρα όλοι αυτοί που μας κατηγορούν με ποια ιδιότητα το κάνουν; Ως ανθέλληνες, ως απάτριδες. Αυτοί που δεν έχουν καν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Αυτοί που έχουν κατακλέψει τον ελληνικό λαό. 

Αυτά λέγανε τόσα χρόνια και για αυτό γελάει ο κόσμος μαζί τους. Τι να τους απαντήσουμε; Πραγματικά δεν έχουμε να τους απαντήσουμε τίποτα. 
Ηλίας Κασιδιάρης: Να προσθέσω ότι είναι πραγματικά γελοίο, οι επίγονοι εκείνων που πρόδωσαν κανονικά και κυριολεκτικά την Ελλάδα - και θα αναφερθώ συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ που έδωσε στυγνά το όνομα του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή όταν πολεμούσε τους Άγγλους κατακτητές – να κρίνουν το δικό μας πατριωτισμό. Ποιοι; Οι επίγονοι των προδοτών. Είναι γελοίο. -Πως σχολιάζετε τις επιθέσεις και τις έντονες επικρίσεις που δέχεστε και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, για δολοφονικές επιθέσεις σε αντιπάλους σας και γενικά για ένα ανορθόδοξο τρόπο αντίδρασης σας σε διάφορα κοινωνικά θέματα; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Δεχόμαστε δύο ειδών επιθέσεις. Από την μια δεχόμαστε συκοφαντικές επιθέσεις από τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φανταστείτε ότι πριν από λίγες μέρες ήρθε το BBC μέσα στα γραφεία μας και ηχογράφησε παράνομα μια ομιλία συναγωνιστή μας, ο οποίος έκανε χιούμορ για την περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. Αυτό το απόσπασμα, που όσοι το άκουσαν γελούσαν, το παρουσίασαν ως το μέγα ντοκουμέντο ότι η Χρυσή Αυγή παραδέχεται μια εγκληματική επίθεση. 


Εξ όσων γνωρίζουμε έχουν πέσει παρά πολλά λεφτά στην υπόθεση αυτή. Στην προπαγάνδα δηλαδή εναντίον της Χρυσής Αυγής. Και δεν μιλάω μόνο για το MEGA, τον ΑΝΤ1, που ανήκουν σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, τα οποία θα πληγούν εάν κάποια μέρα εμείς μπούμε στα πράγματα. Μιλάω για διεθνή μέσα ενημέρωσης σιωνιστικών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο που οι δύο δημοσιογράφοι του BBC, οι οποίοι δημιούργησαν πρόσφατα το ανύπαρκτο αυτό θέμα είναι και οι δύο εβραϊκής καταγωγής. 
Αυτό είναι το ένα είδος επιθέσεων που δεχόμαστε. Υπάρχει όμως και το άλλο, αυτό των τρομοκρατικών επιθέσεων, που είναι εξίσου σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο ότι από την μέρα που διεξήχθησαν οι εκλογές και η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο, έχουμε δεχθεί βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία μας ακόμη και με υψηλής ισχύος εκρηκτικά. Την περασμένη εβδομάδα παρακρατικοί και αναρχικοί είχαν επιτεθεί στα γραφεία μας στην πόλη του Αιγίου, που είχαν μεταφερθεί από την Πάτρα και την Αθήνα. 
Αντιμετωπίζουμε κυριολεκτικά ένα πόλεμο, που έχει ως στόχο πρώτο να μας διαλύσουν ως πολιτικό κίνημα και δεύτερο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αντί δηλαδή να βλέπει τα προβλήματα του ο κόσμος να βλέπει ένα δήθεν πόλεμο με όλα αυτά τα στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής. 
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Το μόνο που έχουν πετύχει είναι να διπλασιάσουν τα ποσοστά μας από την 17η Ιουλίου και μετά. 
Γιάννης Λαγός: Εγώ θα σας πω κάτι για να δείτε πόσο αστείο είναι όλο αυτό που γίνεται και πώς έστω και άθελα τους κάποιες φορές, κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται στον αγώνα εναντίων μας. Πριν δύο Σάββατα κάναμε κάποιες μεγάλες διανομές τροφίμων. Μια στον Πειραιά, μια στην Λάρισα, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές. Στον Πειραιά, ο δήμαρχος μας έκανε μήνυση γιατί είχαμε λέει πάει παράνομα έξω από το Δημοτικό Θέατρο στον πεζόδρομο και δίναμε τρόφιμα σε όσους είχαν ανάγκη! Αντί να ευχαριστηθεί για αυτό που κάναμε μας έκανε μήνυση!
Την ίδια ώρα στο Βόλο, παρακρατικές οργανώσεις επιτέθηκαν σε οδηγό φορτηγού που μετέφερε τρόφιμα για Έλληνες συμπολίτες μας. Αυτά για να καταλάβετε το τι γίνεται. 
-Συμμερίζεστε την άποψη πολλών ότι τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής οφείλονται στην αγανάκτηση, στην φτώχεια και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και ότι πρόκειται για μια φούσκα που σε κάποια φάση θα ξεφουσκώσει;

Ηλίας Κασιδίαρης: Προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι δε θα κάνουμε τίποτα. Δεν επαληθεύτηκαν. Μετά τις πρώτες εκλογές είπαν δώστε τους βήμα να μιλήσουν για να δει ο κόσμος ότι δεν έχουν θέσεις και να ξεφουσκώσουν. Δεν ξεφουσκώσαμε. Ακριβώς το αντίθετο. Μετά τις δεύτερες εκλογές είπαν ότι για τα αυξημένα ποσοστά φταίει η εξαθλίωση του κόσμου και δε θα οδηγηθούν πουθενά, θα πέσουν τα ποσοστά τους. Ούτε αυτό έγινε και σήμερα σύμφωνα με όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά μας. Εάν δείτε και την διαστρωμάτωση, στα δεδομένα που δίνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες, η Χρυσή Αυγή πάει καλά σε φτωχές συνοικίες, πάει καλά και σε μεσοαστικές συνοικίες. Πάει καλά στην νεολαία, στον αγροτικό πληθυσμό, σε νέους επιστήμονες πράγμα που φανερώνει ότι αυτοί που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη τάξη, δεν υπάρχουν άλλωστε για εμάς κοινωνικές τάξεις. Είμαστε όλοι Έλληνες, αυτό μας ενώνει. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μαζικό κοινωνικό κίνημα, το οποίο όχι μόνο δε θα ξεφουσκώσει αλλά όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες τόσο περισσότερο θα ενισχύεται. Άλλωστε εάν δείτε άλλο ένα δημοσκοπικό δεδομένο, έχουμε πάνω από 90% συσπείρωση. Όσοι δηλαδή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή την ψηφίζουν συνειδητά, ξέρουν ακριβώς ποιες είναι οι θέσεις μας, γιατί έχουν ψάξει για να τις μάθουν. Εάν ανοίξετε οποιοδήποτε κανάλι τι λέει; Ότι μαχαιρώνουμε αλλοδαπούς! Αυτοί λοιπόν που μας ακολουθούν το έχουν ψάξει. Έχουν μελετήσει τις θέσεις μας όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ιστοσελίδα μας και την εφημερίδα μας. Ξέρουνε πολύ καλά ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τι πιστεύουμε και μας ακολουθούν για αυτό ακριβώς τον λόγο. 


-Ποια είναι η ανταπόκριση του ελληνικού λαού προς την Χρυσή Αυγή και προς τις εκστρατείες που κάνει για συλλογή και διανομή τροφίμων;

Γιάννης Λαγός: Η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που έκανε και πριν μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Απλά το έκανε σε λιγότερο βαθμό, γιατί τα μέσα και οι οικονομικές δυνατότητες που είχαμε ήτανε πολύ λιγότερες. Εμείς είχαμε δεσμευτεί από την αρχή ότι τα χρήματα που θα παίρναμε ως βουλευτές θα τα δίναμε πίσω στον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα αυτού που κάνουμε. Δεν έχουμε πάρει ακόμη ούτε κρατική επιδότηση ούτε τίποτα. Είχαμε προτείνει ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην πάει η βουλευτική αποζημίωση στις 8 χιλιάδες ευρώ να πάει στις 2,5 χιλιάδες και οι υπόλοιπες 5,5 χιλιάδες να δίνονται σε φτωχές ελληνικές οικογένειες. Είχαμε πει να κοπεί η κρατική επιδότηση των κομμάτων. Γιατί δηλαδή να παίρνουν πέντε και δέκα εκατομμύρια ευρώ τα κόμματα σήμερα, ενώ η Ελλάδα λέμε ότι έχει χρεοκοπήσει; Αυτά τα πράγματα τους έχουν ενοχλήσει πολύ, και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που μας επιτίθενται. 


Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου, σίγουρα είναι γεγονός γιατί βλέπει την ειλικρίνεια μας. Βλέπει ότι αυτά που λέγαμε τα υλοποιούμε. Βγαίνουμε έξω μοιράζουμε τρόφιμα, βοηθάμε τον κόσμο που ξέρουμε ότι έχει ανάγκη και μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Δυστυχώς όμως όσα τρόφιμα και να μοιράσει η Χρυσή Αυγή, ότι κινήσεις αλληλεγγύης και να κάνει δε φτάνουν, γιατί έχουν ισοπεδώσει τον ελληνικό λαό. Η Χρυσή Αυγή θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ελληνικό κράτος που θα φέρει αναζωογόνηση στον ελληνικό λαό, γιατί αυτό που έχουμε σήμερα είναι διεφθαρμένο. -Ποια είναι δηλαδή η πρόταση σας για την Ελλάδα. Πως μπορεί να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα και να ορθοποδήσει;

Ηλίας Κασιδίαρης: Τα πράγματα είναι απλά. Η συνταγή του μνημονίου έχει αποτύχει και αυτό είναι δεδομένο. Προκαλεί μόνο ύφεση, γιγαντώνει τα ποσοστά της ανεργίας, δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε οικονομική καταστροφή. Εμείς λέμε κάτι άλλο: ότι επιτέλους πρέπει η Ελλάδα να ξεκινήσει να παράγει. Πρέπει να επιδοτηθεί με οποιοιδήποτε μέσω ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, για να μπορούμε καταρχήν να είμαστε αυτάρκεις σε τρόφιμα και εν συνεχεία στα πολύ βασικά είδη που πρέπει να έχει ένα κράτος για να είναι ανεξάρτητο, όπως δηλαδή φάρμακα, όπλα κ.α. 


Πώς θα γίνει όμως αυτό από την στιγμή που εδώ και τρεις δεκαετίες διαλύονται όλες οι παραγωγικές μας δομές; Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ, και δεν είμαστε οι μόνοι καλώς ή κακώς – το είπε και η ίδια η Ντοιτσε Μπάνκ προ εβδομάδων- ότι πράγματι υπάρχει ένας θησαυρός στην Ελληνική Αποκλειστική Ζώνη, το ξέρετε και εσείς πολύ καλά γιατί τα δικά σας κοιτάσματα έχετε ξεκινήσει να τα εκμεταλλεύεστε. Η Ελλάδα πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο και αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος ολίγον ετών, οχτώ με δέκα χρόνια και μέσω του κέρδους που θα έχει από τον τομέα αυτό, να επιδοτήσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Τότε θα μπορούμε και πάλι να μιλάμε για μια Ελλάδα αυτάρκη, ανεξάρτητη οικονομικά που θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και όχι ελλείμματα. Εάν το κάνουμε αυτό θα μπορούμε τότε να διαπραγματευτούμε και σοβαρά το μείζον ζήτημα της φούσκας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αυτή είναι η στρατηγική της Χρυσής Αυγής. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει να κυβερνήσουμε την χώρα, γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και το αποδεικνύει και η λίστα Λαγκάρντ, είναι διεφθαρμένοι και δεν μας οδηγούν πουθενά. -Γιατί πιστεύετε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή της; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Είναι μείζον το θέμα του Ελληνικού πετρελαίου. Το 1973 η στρατιωτική διακυβέρνηση του Παπαδόπουλου ξεκίνησε να κάνει γεώτρηση στο Βόρειο Αιγαίο και μετά από λίγους μήνες έπεσε το καθεστώς του με αποτέλεσμα η γεώτρηση να σταματήσει. Διότι δεν έχουμε ελληνική ανεξαρτησία, δεν είμαστε ανεξάρτητο κράτος. Οι Αμερικανοί το λένε αυτή τη στιγμή επίσημα, ο υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο ήρθε και μας είπε ότι υπάρχουν κοιτάσματα, προχωρήστε σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία! Δεν μας αφήνουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας μας να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του λαού μας. Όπως ξέρετε για το πετρέλαιο πέφτουν κυβερνήσεις, γίνονται εμφύλιοι πόλεμοι. Η Λιβύη γιατί δέχθηκε αυτά τα πλήγματα που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι; Γιατί είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Εμάς δυστυχώς δε μας αφήνουν ακόμη να γίνουμε χώρα παραγωγός ενέργειας, ενώ όλοι ξέρουν ότι διαθέτουμε τα κοιτάσματα. Μόνο με μια εθνική λύση μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και είναι πολύ δύσκολο. 


Γιάννης Λαγός: Ρωτήσατε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Μας πώς να γίνει αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων που κυβερνούσανε όλα αυτά τα χρόνια ήτανε ανθέλληνες. Όταν και η Χρυσή Αυγή πριν από 25 χρόνια είπε ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου, υπάρχει φυσικό αέριο, υπάρχει ορυκτός πλούτος, όλοι αυτοί κορόιδευαν και λοιδορούσαν. Για αυτούς ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να πάρει χρήματα η Ελλάδα ήταν να δανειστεί και να ξανά δανειστεί και να ξανά δανειστεί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.-Προκειμένου να πετύχει τους στόχους της η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Ποιος θα έκανε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή; Ποιος δεν θα πάθαινε εγκεφαλικό εάν του έλεγαν να κάνει συνεργασία μαζί της; Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην απόλυτη αυτοδυναμία στην Βουλή, να έχει περισσότερους από 180 βουλευτές, ούτως ώστε να κάνει και συνταγματική αναθεώρηση για να επέλθει πραγματικά μια ελληνική πολιτεία. Με ποιον να συνεργαστούμε; Με το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κάνει την χώρα άντρο μεταναστών ή με την Νέα Δημοκρατία που έχει ξεπουλήσει την χώρα με τα μνημόνια;


Γιάννης Λαγός: Δε μπορούμε να δεχθούμε ότι θα κάνουμε συνεργασία με κάποιο από όλους αυτούς. Δεν ξέρω τι θα προκύψει αύριο μεθαύριο, εάν θα βγει ένα νέο κόμμα που θα έχει τις ίδιες ευαισθησίες με μας στα εθνικά θέματα, που για εμάς είναι πρωταρχικά ζητήματα. Αλλά με τους υφιστάμενους, που είναι ήδη δοκιμασμένοι για 40 χρόνια δε δεχόμαστε την παραμικρή συνεργασία. - Ποίες είναι οι θέσεις σας για το Κυπριακό και πως βλέπετε τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Πρέπει να φύγει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης από το έδαφος της Κύπρου. Πρέπει να επανέλθει, στην πράξη αυτή τη φορά, το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Ελλάδα, να μπορούν δηλαδή να σταθμεύουν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F16 στην αεροπορική βάση στη Πάφο. Και πρέπει με την ενοποίηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Κύπρου-Ελλάδας που στην ουσία είναι εφαπτόμενες, να κηρύξουμε στην πράξη την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Αυτή είναι η θέση της Χρυσής Αυγής: Ενιαίος Αμυντικός Χώρος, εφαπτόμενες ΑΟΖ, de facto ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 


Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγάλος πολιτικός αγώνας και χρειάζεται να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον, και με την επιβολή του μνημονίου και στην Κύπρο θα αλλάζουν άρδην τα δεδομένα. Είδατε τη έγινε στην Ελλάδα μετά το 2010 που επιβλήθηκε το μνημόνιο, το οποίο λειτούργησε και ως ένα μέσω αφύπνισης του κόσμου. Αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και στην Κύπρο, όπου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΕΛΑΜ θα εκλέξει βουλευτές. Αυτό για μας είναι δεδομένο και δε μπορεί κανένας να το σταματήσει. Επομένως θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι να υπάρχει εθνική ηγεσία και στην Κύπρο και στην Ελλάδα για να κηρύξει με τον τρόπο που προανέφερα την Ένωση, που ήταν άλλωστε και ο πόθος εκείνων των αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους το 1955. -Θα ήθελα να μου σχολιάσετε και την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου; 

Ηλίας Κασιδίαρης: Εμείς είμαστε υπέρ οποιασδήποτε συμμαχίας που να προάγει το Εθνικό συμφέρον. Δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες δε βλέπουμε συνεργασία μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ, βλέπουμε την Κύπρο να γίνεται δορυφόρος και προτεκτοράτο του Ισραήλ και αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε λίγα χρόνια. Μπορεί κάποιοι να πανηγυρίζουν σήμερα, γιατί υπάρχει η ασφάλεια με τα ισραηλινά F15 που επέτρεψαν στην ουσία να γίνει και η γεώτρηση της Noble στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στα επόμενα χρόνια θα δείτε ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει ως προς το Εθνικό μας συμφέρον. 


Οι Εβραίοι είναι άριστη διπλωμάτες, έχουν άριστη εξωτερική πολιτική, άριστη εθνική άμυνα και ασφάλεια. Το θέμα είναι γεωπολιτικό, γιατί οι Εβραίοι δεν έχουν στρατηγικό βάθος ανατολικά, είναι μια λωρίδα γης. Στόχος τους τώρα είναι να βρουν στρατηγικό βάθος και θάλασσα. Το στρατηγικό βάθος όμως του Ισραήλ δεν είναι ο χώρος του Αιγαίου Πελάγους και της Κύπρου και ο χώρος της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτός είναι ο γεωπολιτικός χώρος του Ελληνισμού. Δηλαδή μιλάμε για σύγκρουση συμφερόντων. Εάν το δείτε γεωπολιτικά δε μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ, σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθουμε σε σύγκρουση. Πριν από μερικά χρόνια Εβραίοι και Τούρκοι ήταν μια δύναμη, τώρα επήλθε αυτό που λέω η σύγκρουση συμφερόντων και σε κάποια στιγμή θα γίνει και με εμάς. 
Εμείς μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι όχι με μια ναυτική δύναμη αλλά με μια χερσαία όπως είναι η Ρωσία για παράδειγμα. Παλαιότερα ίσως να ήταν η Γερμανία αλλά με την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έχει διαλύσει την Ελλάδα. 
Όσο αφορά στο θέμα που θέσατε για συνεργασία των τριών χωρών, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι, είναι ανύπαρκτη. Τα δικά μας κοιτάσματα ούτε καν τα ελέγχουμε, δώσαμε άδειες για έρευνες στην Δυτική Ελλάδα αλλά δεν κάναμε το ίδιο και Νοτίως της Κρήτης γιατί οι δικοί μας θεωρούνε τις συγκεκριμένες περιοχές αμφιλεγόμενες ζώνες! Πράγμα που για εμάς είναι προδοσία. 
Είναι πάρα πολύ λεπτό το θέμα αυτό που θέσατε. Θέλω όμως να επαναλάβω, και να το τονίσετε αυτό, ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε συμμαχίας προάγει το Εθνικό συμφέρον, όχι όμως να γίνει ο κυπριακός ελληνισμός προτεκτοράτο του Ισραήλ και δορυφόρος οποιασδήποτε ξένης δύναμης. -Ήρθατε στην Κύπρο για να παραβρεθείτε στην ανακοίνωση της καθόδου του ΕΛΑΜ στις Προεδρικές εκλογές με δικό της υποψήφιο. Με ποιο τρόπο η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει αυτήν την υποψηφιότητα και ποιος ο στόχος της; 

Γιάννης Λαγός: Ο στόχος είναι η αφύπνιση του κυπριακού λαού. Να καταλάβει ότι υπάρχει μια υποψηφιότητα με καθαρές και εθνικές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας. Σκοπός της υποψηφιότητας δεν είναι η εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά η ενίσχυση των ποσοστών του ΕΛΑΜ, ούτος ώστε να δημιουργηθεί η δυναμική αυτή που θα επιτρέψει την είσοδο του στο Κυπριακό κοινοβούλιο κατά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο τρόπος που θα βοηθήσει η Χρυσή Αυγή το ΕΛΑΜ είναι συγκεκριμένος. Είμαστε αδέλφια με τους ανθρώπους του ΕΛΑΜ και θα τους βοηθήσουμε με οποιαδήποτε τρόπο χρειαστεί σε πολιτικό επίπεδο. Η παρουσία μας εδώ αυτό δείχνει αυτή τη στιγμή, την ώθηση που δίνει η Χρυσή Αυγή στο ΕΛΑΜ προκειμένου να συνεχίσει και να ακολουθήσει την γραμμή που έχει χαράξει μέχρι τώρα. 


Ηλίας Κασιδίαρης: Το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί και επισήμως την αδελφοποίηση των δύο κομμάτων. 

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

Δημοφιλείς αναρτήσεις