Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Κάλεσμα για την Πορεία μνήμης του Ενωτικού ΔημοψηφίσματοςΤο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιδιώκοντας να αφυπνίσει την Εθνική Μνήμη του Κυπριακού Ελληνισμού, διοργανώνει Πορεία την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 19.00 από τα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και θα πορευτεί προς την Εκκλησία της Φανερωμένης στην Λευκωσία, επί τη ευκαιρία της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.


Επιλέξαμε την ιστορική αυτή εκκλησία, γιατί  εκεί  το 1954 έδωσαν τον Ενωτικό όρκο οι πρόγονοί μας, που ανέφερε: "Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημα μας υπεράνω των μικρών και εφήμερων κωλυμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα: Την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν"
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν εκπληκτικό. 215,108 από τους 224,747 ψηφοφόρους, το 95.7% δηλαδή του πληθυσμού αξιώνει την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα.

Δυστυχώς, τα χρόνια παρήλθαν και οι αδέξιες πολιτικές των κυβερνώντων μας οδήγησαν από το όραμα της ΕΝΩΣΗΣ του 1950, στις οδυνηρές υποχωρήσεις της δήθεν λύσης του Κυπριακού με Ομοσπονδία και στην λεγόμενη ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ. Δηλαδή στην αποδοχή της τουρκοποίησης των κατεχομένων και της συμφιλίωσης του θύματος με τον θύτη, της βιασθείσας με τον βιαστή της.

Η ιστορική εκκλησία, που έπρεπε να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, αφέθηκε στο έλεος της ασυδοσίας των αλλοδαπών και των αναρχικών που ασελγούν εις βάρος του ιερού αυτού ναού, με την ανοχή που επιδεικνύει η Πολιτεία και οι Αρχές.

Η ιστορία, τα μνημεία αλλά και κατ’ επέκταση η πατρίδα μας παραπαίουν και φθείρονται στην μνήμη του λαού. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό να πορευτεί μαζί μας στην πορεία μνήμης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Να δείξουμε προς άπαντες, ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τις ιστορικές του καταβολές.

Όπως το 1950 δόθηκε ο όρκος υπέρ της Ελληνικότητας του τόπου μας στην Εκκλησία της Φανερωμένης, έτσι λίγα χρόνια μετά οι Έλληνες Εθνικιστές θα δώσουν όρκο νίκης ενάντια σε κάθε τι διεφθαρμένο και ξενόφερτο, από το ίδιο ακριβώς σημείο.

Πορεία μνήμης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013
Γραφεία Κεντρικής Διοίκησης
Ώρα: 19:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις