Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Προτάσεις για την αγροτική πολιτική επί τη ευκαιρία των δηλώσεων Αναστασιάδη στο Λιοπέτρι.Οι χθεσινές δηλώσεις του υποψηφίου Αναστασιάδη στο Λιοπέτρι για την γεωργία είναι τουλάχιστο προκλητικές για τον περήφανο Έλληνα Κύπριο γεωργό που έχει περάσει ολοκληρωτικά στο όριο της φτώχειας και στην ανεργία.

Αναφέρει ειδικά πως «το μέλλον της γεωργίας στην Κύπρο είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε, μετά το 2013.  Και διερωτόμαστε  δεν είναι αυτή η πολιτική που διέλυσε  παντελώς την γεωργία στη πατρίδα μας τα τελευταία 10 χρόνια.

Μιλά για την επιστροφή των νέων στη γεωργία και την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ίδια στιγμή δηλώνει το πιο κάτω απίστευτο «Η βελτίωση και απλοποίηση του πλαισίου εισόδου εργοδότησης αλλοδαπών εργατών για αγροτικές εργασίες και η μείωση του διοικητικού κόστους των συμβάσεων και των συμβολαίων.» Τι να πούμε;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ένα καθαρά λαϊκό κίνημα που σέβεται τον Κύπριο αγρότη και πιστεύει στην αγροτική ανάπτυξη αναπτύσσει τις πιο κάτω θέσεις:
- Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
- Διαγραφή μέρους χρεών των αγροτών.
-Άμεση σύνδεση αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης. Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων.
-Οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγώγων, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών. Λόγω μικρού γεωργικού κλήρου αξιοποιούνται καλύτερα μικρές εκτάσεις με παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, δίνοντας έτσι εργασία σε περισσότερους αγρότες.
Αξιοποίηση των ορυκτών μας για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και εδαφολογική χαρτογράφηση των γεωργικών περιοχών για την κατάρτιση προγραμμάτων λίπανσης και εφοδίων για φυτοπροστασία.
- Ίδρυση Γεωπονικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, που θα δώσει νέα διάσταση στη έρευνα και στη τεχνογνωσία
- Μεθοδευμένη στροφή στη βιολογική γεωργία με σκοπό την προστασία του ιερού περιβάλλοντος της πατρίδας μας από τα χημικά λιπάσματα των ξένων κολοσσών και την άμεση διακοπή της απώλειας συναλλάγματος.
- Υποχρεωτική καθιέρωση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων με στόχο την αειφορία σε εθνικό επίπεδο, δρώντας σε τοπικό επίπεδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις