Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Παρουσία στο μνημόσυνο του Μάρκου Δράκου


Εθνικιστική παρουσία σήμερα, 20 Ιανουαρίου,  στο μνημόσυνο του Ηρωομάρτυρα της ΕΟΚΑ Μάρκου Δράκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο. Τα μέλη του Ε.ΛΑ.Μ. διένειμαν προεκλογικά φυλλάδια με τον κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον για τις θέσεις  του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου δείχνοντας μάλιστα και την στήριξη τους προς την υποψηφιότητα του κινήματος μας.


Ο Μάρκος Δράκος, έπεσε τα μεσάνυχτα της 18ης προς 19ης Ιανουαρίου το 1957, κοντά στην Ευρύχου σε σύγκρουση με τους Άγγλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας ακολούθησε τρισάγιο στα φυλακισμένα μνήματα όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο και από τον υποψήφιό μας Γεώργιο Χαραλάμπους. Οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες δυστυχώς, οι οποίοι ξεπουλούν με τις προδοτικές τους πράξεις και βλέψεις την Πατρίδα, είχαν το θράσος να καταθέσουν και αυτοί στεφάνι σε αυτούς που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για ελευθερία και Ένωση με τη Μάνα Ελλάδα.

Με τα λόγια του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Σάββα Ταλλιαδώρου, να μας γεμίζουν με ελπίδα για να συνεχίσουμε τον Αγώνα μας, κρατήσαμε στο μυαλό μας πως αν λαχταράς τη Λευτεριά δεν πρέπει να ελπίζεις πως θα σου την δώσουν οι ξένοι, αλλά για να την αξίζεις πρέπει να την πάρεις από μόνος σου. Οι πολιτικάντηδες όμως, σαν καλά τσιράκια των ξένων δεν αρέσκονται σε τέτοιες δηλώσεις αγωνιστών που πολέμησαν και κινδύνεψαν για να ελευθερώσουν την Ελληνική μας Γη και αυτό φάνηκε και από τα πρόσωπά τους.Εν καιρώ όμως εκλογών, οι πολιτικάντηδες θυμούνται να παραστούν στα μνημόσυνα των Ηρώων για τους δικούς τους ψηφοθηρικούς σκοπούς. Εμείς, πιστοί στο καθήκον που μας επιτάσσει η Εθνικιστική μας Τιμή, δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό και τιμούμε όπως πρέπει τους Ήρωες που πέθαναν για μια Κύπρο Ελεύθερη, Ελληνική,  έχοντας ως φάρους μας τους αγωνιστές της Ενώσεως.


Ο Σάββας Ταλιαδώρος εξιστορεί στα μέλη μας τα γεγονότα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις