Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση Φοιτητών στην ανακοίνωση της Επίτροπου Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΗΣΥ κα. Ξένια Κωνσταντίνου


Το παρόν άρθρο γράφεται σαν απάντηση της αυτοαναιρούμενης ανακοίνωσης της Επίτροπου Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΗΣΥ, κυρίας Ξένιας Κωνσταντίνου, στην οποία καλούσε τους πολίτες να στρέψουν την πλάτη τους στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και την Χρυσή Αυγή. Το γιατί είναι αυτοαναιρούμενο θα αναλυθεί στις πιο κάτω παραγράφους, γιατί βαρυσήμαντες δηλώσεις, χαρακτηρισμοί και λοιπές φαιδρότητες χωρίς παραπομπές και επεξηγήσεις αποτελούν άκρατο λαϊκισμό, γενικεύσεις και σίγουρα όχι πολιτικό λόγο.


Πρώτα από όλα η κυρία Κωνσταντίνου θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι τουλάχιστον άδικο να συσχετίζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και την Χρυσή Αυγή με άλλα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης που μάλιστα οι Έλληνες Εθνικιστές του Μεταξά τους πολέμησαν μέχρι εσχάτων για να υπερασπιστούν την Ελληνική Εθνική Ανεξαρτησία. Με την ίδια λογική θα μπορούσα να πω, πως ο Νίκος Αναστασιάδης είναι φιλότουρκος, αφού το κόμμα του βρίσκεται στην λεγόμενη κεντροδεξιά όπως και το ισλαμικό «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να αναφερθεί πως ο ΔΗ.ΣΥ. και το κόμμα του Ερτογάν βρίσκονται σε ασίγαστη συνεργασία μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε κάποιο σημείο γράφετε «…Με επικάλυψη την φιλανθρωπία, με εργαλείο τους τα εύηχα συνθήματα και καπηλευόμενα τους εθνικούς αγώνες επιχειρούν να εξασφαλίσουν πολιτική δύναμη και επιρροή προωθώντας τον ρατσισμό, τη βία και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…». Εύηχα συνθήματα κατά την άποψη μου ήταν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, οι S-300, η μείωση της στρατιωτικής θητείας (Ι.Κασουλίδης) και κάτι νομοσχέδια για τους Τ/"Κ" και την υγεία στην δύση του 2012 και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Τόσα χρόνια όμως για εσάς δεν υπήρχε πρόβλημα ούτε με τους Τούρκους ούτε με τους αλλοδαπούς. Αντιθέτως το 2009 όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έκανε πρώτο στην Κύπρο πορεία κατά της λαθρομετανάστευσης το κόμμα σας έσπευσε να την καταδικάσει ως ρατσιστική, ξενοφοβική και μισαλλόδοξη και στάθηκε μαζί με Τούρκους, αλλοδαπούς, κουκουλοφόρους και ολόκληρο το κοινοβουλευτικώς εκπροσωπούμενο πολιτικό φάσμα για να μας απαγορεύσει διά της βίας να διαδηλώσουμε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Στα περί πατριδοκαπηλίας θα σας απαντήσω με τα λόγια των κυρίων Αναστασιάδη και Κληρίδη. Τον Φεβρουάριο του 2005 ο κύριος Αναστασιάδης σε επίσημη επίσκεψη του στην Τουρκία, σαν προσκεκλημένος του Ταγίπ Ερτογάν δήλωσε τα εξής για την ΕΟΚΑ: «πόσο υπέφερε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως οσάκις, αντί της σωφρόνου συμπεριφοράς, επιλέγαμε ως πατριωτικήν πράξιν τα συνθήματα». Στις 18 Ιανουαρίου 1973 στα φύλλα του Φιλελεύθερου ο Γλαύκος Κληρίδης δηλώνει τα εξής:«Αι ενέργειαι των οπαδών του Γρίβα αποτελούν βδελυράς πράξεις αι οποίαι μόνον από ανθρώπους άνευ συνειδήσεως ήτο δυνατόν να διαπραχθούν. Εφόσον ο Στρατηγός Γρίβας και μετά την συζήτησιν εις την Βουλήν και την έγκρισιν ψηφίσματος διά του οποίου καλείται να καταδικάση την βίαν και να διαλύση τα παρανόμους ομάδας του, δεν πράξη τούτο και οι οπαδοί του συνεχίζουν τα παρανόμους των ενεργείας και τας ανάνδρους δολοφονίας, τότε θα ζητήσω από την Βουλήν και τον Κυπριακόν Λαόν να τον καταδικάσουν ως δολοφόνον». Τώρα θα ήθελα να μου απαντήσετε γιατί το κόμμα σας προεκλογικά συμμετέχει σε μνημόσυνα Αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά και στου Γρίβα. Αυτό θα μπορούσε ένας κακοπροαίρετος να το χαρακτηρίσει σαν την επιτομή της καπηλείας των Εθνικών Αγώνων.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης σας λέτε «Η διάχυση του ακροδεξιού λόγου καλλιεργεί ένα κλίμα αποδοχής αυταρχικών πολιτικών επιλογών, οι οποίες το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την ήδη δυσχερή πολιτικοοικονομική κατάσταση του τόπου μας». Αρχικά θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως δεν έχουμε ουδεμία σχέση με την δεξιά και κατ’ επέκταση με την ακροδεξιά. Αυτοπροσδιοριζόμαστε σαν Εθνικιστές και πρεσβεύουμε τον Λαϊκό Εθνικισμό, οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός, επιτρέψτε μου να πιστεύω πως γίνεται εκ του πονηρού. Αυταρχικές δεν είναι οι πολιτικές που θέλει να προωθήσει το κόμμα μας αλλά οι πρακτικές του δικού σας. Τα παραδείγματα άπειρα έτσι συνοπτικά αναφέρω την στήριξη του Σχεδίου Ανάν ενώ η βάση του κόμματος σας εναντιωνόταν γενικά στην ομοσπονδία. Η υπερψήφιση των οικονομικών μέτρων από μία βουλή που δεν έχει την εξουσιοδότηση να το πράξει αυτό. Αν όντως πιστεύατε στην Δημοκρατία αλλά και στην Λαοκρατία και εναντιωνόσασταν σε οποιαδήποτε μορφή αυταρχισμού θα ζητούσατε δημοψήφισμα. Ο λόγος μας αλλά και οι φιλολαϊκές ενέργειες του κόμματος μας (διανομές τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, παιχνιδιών κλπ) το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων μας που είναι θύματα της πολιτικοοικονομικής κατάστασης που του επιβάλλετε.

Εν συνεχεία η συμπαθέστατη πάραυτα κυρία Ξένια Κωνσταντίνου κατηγορεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πως λειτουργεί διχαστικά και του προσάπτει ένα πακτωλό χαρακτηρισμών που δεν αξίζουν σχολιασμό. Εγώ θα σταθώ στην κατηγορία πως λειτουργούμε διχαστικά. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και η Χρυσή Aυγή ουδέποτε διαχώρισαν τους πολίτες σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους κλπ. Το Εθνικιστικό κίνημα της Κύπρου αλλά και της Μητροπολιτικής Ελλάδας δεν ζήτησε ποτέ κομματικές ταυτότητες και ψήφους για να βοηθήσει κάποιο. Στις φιλανθρωπικές δράσεις του Ε.ΛΑ.Μ. και του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι συμπολίτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Το κίνημα μας πολεμά για το Έθνος, την Πατρίδα και τον Λαό. Ούτε ρουσφέτι κάνουμε, ούτε οι μίζες ξέρουμε τι είναι, ούτε πήγαμε να πουλήσουμε την Πατρίδα μας με το Σχέδιο Ανάν. Γι αυτό σώφρον θα ήταν να κάνετε πράξη την λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και να αναλογιστείτε τις τρομακτικές ευθύνες σας για την κατάντια τις Πατρίδας και του Λαού μας.

Ανδρέας Γιαλλουρίδης
 Πρόεδρος Μετώπου Φοιτητών
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις