Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στην εφημερίδα Πολίτης

Τρόμο στο παλαιοκομματικό σύστημα φαίνεται να έχει προκαλέσει η ανακοίνωση και η παρουσίαση της αυτόνομης καθόδου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.
Αμέτρητα είναι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που παραλληλίζουν τη στρατηγική του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή με τις κινήσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης που αναφέρει πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Κύπρου ακολουθεί το «μοντέλο της Χρυσής Αυγής». Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τονίσουμε πως ποτέ δεν κρύψαμε τις αδελφικές μας σχέσεις με το Λαϊκό Σύνδεσμο και την πλήρη υποστήριξη μας προς τη Χρυσή Αυγή στην ελλαδική πολιτική σκηνή.

Αναφέρει το δημοσίευμα πως «το ΕΛΑΜ απευθύνεται σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της δεξιάς ή της κεντροδεξιάς ενώ την ίδια ώρα συντηρεί κλίμα πόλωσης με την αριστερά και με αριστερές οργανώσεις». Εδώ θα πρέπει να απαντήσουμε πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες της Κύπρου τους οποίους δεν διαχωρίζει σε διάφορες κοινωνικές τάξεις. Δεν τίθενται διλήμματα μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Θεωρούμε πως ο Έλληνας Κύπριος είναι, εδώ και πολλές δεκαετίες, εγκλωβισμένος στα τείχη της αριστεράς και της δεξιάς, την ίδια στιγμή που τα κόμματα που εκπροσωπούν τους χώρους έχουν παρόμοιες, εάν όχι ίδιες, θέσεις σε όλα τα ζητήματα· ως εκ τούτου φέρουν από κοινού την ευθύνη για το αδιέξοδο που οδηγήθηκε η χώρα μας. Μέσω της δικής μας ιδεολογίας θέλουμε να συνενώσουμε κάτω από την ίδια ομπρέλα όλους τους Έλληνες Κύπριους που επιθυμούν μία Κύπρο ελεύθερη με σεβασμό στους αγώνες των προγόνων μας και του μεγάλου Ελληνικού Έθνους στο οποίο ανήκουμε.

Όσο για το κλίμα πόλωσης, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ποτέ δεν δημιούργησε ένα τέτοιο κλίμα. Αντιθέτως όλα τα κόμματα και τα επιτελεία άρχισαν με ανακοινώσεις να καταδικάζουν την κάθοδο μας στις Προεδρικές Εκλογές, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα εχθρότητας απέναντί μας οδηγώντας μέλη του αντιεξουσιαστικού – αριστερίστικου χώρου να κάνουν αντιπορεία.

Λογικό είναι να ανησυχούν τα επιτελεία των τριών κύριων υποψηφίων για την κάθοδο ενός καθαρά Εθνικιστικού χώρου στην εκλογική αναμέτρηση. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει μέσα από τις ιδέες του την εθνική ανάγκη για κάθαρση στην πολιτική σκηνή και την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ Ελλήνων. Αποτελεί μία βόμβα στα θεμέλια του κομματικού κατεστημένου που εδώ και χρόνια, έχει χορτάσει το λαό με το άθλιο παζάρι των ψήφων τις παραμονές κάθε εκλογικής αναμέτρησης, με υποσχέσεις διορισμών, μεταθέσεων και λοιπών άλλων ευεργετημάτων.

Στην τελευταία παράγραφο γίνεται αναφορά στις ομάδες περιφρούρησης που διατηρεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και τον Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι ομάδες περιφρούρησης λειτουργούν γιατί έχουμε το εξής παράδοξο στη πολιτική σκηνή του τόπου. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα είναι το μόνο κόμμα που δέχεται στις εκδηλώσεις του αντιπορείες από μία μικρή ομάδα αλητών που στηρίζεται από την ένοχη παθητική στάση των υπόλοιπων κομμάτων. Αποδείχτηκε όμως ξεκάθαρα και την προηγούμενη Κυριακή πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις Ομάδες Περιφρούρησης του Μετώπου Νεολαίας. Όσο για το Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η δημιουργία του πηγάζει μέσω της Ιδεολογίας του Λαϊκού Εθνικισμού που απαιτεί την παροχή βοήθειας προς τους άπορους συμπατριώτες μας.

Να είστε όλοι σίγουροι πως οι δράσεις αυτές θα συνεχίσουν και θα γίνονται καθημερινά εντονότερες. Η ώρα μας έχει φτάσει και στο βάθος του δικού μας ορίζοντα διαφαίνεται το φως της τελικής νίκης. Μίας νίκης που θα κατακερματίσει τους σύγχρονους πεμπτοφαλαγγίτες και θα οδηγήσει το Έθνος των Ελλήνων στις δόξες του παρελθόντος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις