Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Τα συμπεράσματα ενός μνημοσύνου


Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο, διεξήχθη το μνημόσυνο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Του μεγάλου εκείνου αξιωματικού που βρέθηκε σε κάθε άκρο της αγωνιζομένης Ελλάδος από τις αρχές του αιώνα μέχρι το θάνατό του. Ο περήφανος εκείνος άνδρας, ηγέτης της Οργάνωσης Χ, και της ενωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ.

Το φετινό μνημόσυνο είχε κάτι το ξεχωριστό. Πέραν από τη δυναμική παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και πλήθος απλού κόσμου είχαμε τη θλιβερή – για μία ακόμη χρονιά – παρουσία βουλευτών του ΔΗΣΥ και της νεολαίας τους. Για ψηφοθηρικούς σκοπούς ξέχασαν για λίγο τις θέσεις τους περί χαλαρής ομοσπονδίας, την αποδοχή του σχεδίου Ανάν, την εκ περιτροπής προεδρία χωρίς εκτελεστική εξουσία και άλλες αμέτρητες εθνομηδενιστικές θέσεις που ακολούθησε και ακολουθεί το κόμμα αυτό τα τελευταία χρόνια. Θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τον τιτάνιο αγώνα του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα.

Από την άλλη αναμένουμε την αντίδραση του ΑΚΕΛ για την παρουσία εκατοντάδων αμετανόητων Ελλήνων στο σημερινό μνημόσυνο στη Λεμεσό. Την αντίδραση αυτών που δεν λησμόνησαν και δεν θα λησμονήσουν ποτέ. 69 χρόνια μετά θυμούνται ακόμη την καταστροφή που τους προκάλεσε ο Αρχηγός της Χ στο Θησείο. Απέναντι σε υπέρτερες στρατιωτικά δυνάμεις και ανθιστάμενος μόνο με ελάχιστες εκατοντάδες άνδρες κράτησε μαζί με το Σύνταγμα Μακρυγιάννη την Αθήνα ελληνική, και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Ελλάδα. Η κόκκινη λαίλαπα δεν πέρασε και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Κύπριο Στρατηγό. Οι κομμουνιστές ακόμη και σήμερα δεν το συγχωρούν. Σήμερα θα μιλήσουν για γιορτή μίσους. Μίσους προς τον κομμουνισμό και τη δημοκρατία. Ας γνωρίζουν όμως πως σε λίγα χρόνια η εκδήλωση αυτή θα αποτελεί εθνική εορτή, όπως ακριβώς της αξίζει.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται κορυφώνεται. Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές έφεραν κάποιους σήμερα στο μνημόσυνο, ενώ κάποιους άλλους τους κράτησαν για ένα ακόμη χρόνο μακριά. Ας μην ξεγελιέστε. Είναι τα κόμματα που έχουν ίδιες και απαράλλακτες θέσεις για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι αυτοί που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τη Κύπρο στους παγκόσμιους τοκογλύφους και στη Τουρκία.

Σήμερα όμως για όσους έχουν βεβαίως μάτια να βλέπουν και δεν υπηρετούν το προσωπικό τους συμφέρον υπήρξε μία μικρή λεπτομέρεια που μπορεί συμπερασματικά να αποκαλύψει τον ρόλο των πάντων στο σημερινό μνημόσυνο.

Η κατάθεση στεφάνων είχε ολοκληρωθεί. Τότε πάνω από τον ουρανό της Λεμεσού άρχισαν δυνατές βροχές. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και πλήθος άλλων επισήμων έψαχναν μία μαγική θέση κάτω από το σκέπαστρο ενώ οι νέοι τους γύρευαν ομπρέλες για να καλυφθούν. Την ίδια στιγμή – όλα ανεξαιρέτως – τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), πειθαρχημένα όπως δηλαδή αρμόζει στους Εθνικιστές, τραγουδούσαν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο.

Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε εμείς. Περήφανοι και πιστοί στο Έθνος, στη Φυλή, την Ιστορία και στον Αιώνιο Ελληνισμό. Ο αγώνας πλέον για τον κάθε ένα από εμάς δεν είναι αγώνας απλά πολιτικός. Είναι αγώνας για Εθνική Αναγέννηση και Κοινωνική Ανασυγκρότηση.


Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις