Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίσκεψη Κουτσοκούμνη στα κατεχόμενα


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και της προσπάθειας καλλιέργειας  κυπριακού έθνους και συνείδησης. Δεν έφταναν τα όσα ακούμε τελευταία από τα στόματα των υποψηφίων -κυρίως αυτού της "πατριωτικής" δεξιάς περί κοινού στρατού Ελλήνων και Τούρκων- στο χορό τους μπήκε και ο πρόεδρος της Κ.Ο.Π. που αποφάσισε ότι για χάρη της δήθεν ενοποίησης του κυπριακού ποδσφαίρου, έπρεπε να επισκεφτεί τα κατεχόμενα ώστε να συναντήσει την  λεγόμενη τ/"κ" ηγεσία Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.


Καταρχάς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι τα οδοφράγματα πρέπει να κλείσουν γιατί εκτός του ότι δίνουν αναγνώριση και κυρός στο ψευδοκράτος, είναι πηγές εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Με λίγα λόγια συντηρούν την κατοχή του νησιού μας και αυξάνουν την εγκληματικότητα στις ελεύθερες περιοχές. Αλλά και αυτά να παραβλέψουμε, αλήθεια, "κύριε" Κουτσοκούμνη, ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των δικών μας ομάδων όταν αυτές αγωνίζονται στα κατεχόμενα και αντίστοιχα, ποιος θα καλύψει τα τεράστια οικονομικά έξοδα για την φύλαξη των "αδελφών" σας όταν αγωνίζονται στις ελεύθερες περιοχές εν καιρώ οικονομικής κρίσης;


Πάμε όμως στο πιο σημαντικό. Σας πέρασε από το μυαλό (όσο και να διαθέτετε) ότι προκαλείτε το λαϊκό αίσθημα; Ότι οι  μνήμες της τουρκικής εισβολής και των εγκλημάτων που έγιναν κατά τη διάρκειά της είναι ακόμα νωπές; Πώς γίνεται λοιπόν να ξεχνάτε και να μην συμμερίζεστε τον πόνο κυρίως των προσφύγων που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους; Θα κάνεις φιλοξενούμενους τους οπαδούς της Ανόρθωσης στο Γ.Σ.Ε.; Ή ακόμα, θα κάνεις «αθλητικό τουρισμό» με τους υπόλοιπους οπαδούς προσφυγές ή μη στα κατεχόμενα;


Δεν θέλουμε να σκεπτόμαστε πονηρά, αλλά δυστυχώς η κίνησή σας αυτή μας βάζει στο νου ότι έχετε πολλά οφέλη από την εν λόγω ενοποίηση, κυρίως οικονομικά. 

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), χαιρετίζουμε την στάση των οργανωμένων οπαδών της Ε.Ν.Π. (Ένωση Νέων Παραλιμνίου), της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα που με ανακοινώσεις καταδίκασαν την στάση της Κ.Ο.Π.. Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιες τις ανακοινώσεις: 

"Ως επίσημος ΣΥ.ΦΙ. Ε.Ν.Π.-ΘΥΡΑ 26, νιώθουμε πως πρέπει να πάρουμε θέση για τις σκέψεις που υπάρχουν για διεξαγωγή κοινού πρωταθλήματος με τους τουρκοκυπρίους. Πρώτα από όλα, τονίζουμε πως κανένας πρόεδρος της ΚΟΠ και κανένας από το χώρο του αθλητισμού δεν πρέπει να ανακατευτεί και να προσπαθήσει να βρει λύση στο Εθνικό μας πρόβλημα, αφού πολύ απλά δεν είναι η δουλειά του. Επίσης πιστεύουμε πως με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο εθνικό μας πρόβλημα, μία τέτοια κίνηση είναι απαγορευτική. Αν με το καλό, κάποτε υπάρξει λύση, τότε βλέπουμε. Εμείς πάντως, δε θα δεχτούμε να αγωνιστούμε στο παλιό Γ.Σ.Ε.  και γηπεδούχος να μην είναι η Ανόρθωση ή η Σαλαμίνα. Δε θα δεχτούμε να αγωνιστούμε εκτός έδρας με την ΠΑΕΕΚ κάπου στην Λάρνακα και όχι στην Κερύνεια, στην οποία θα αγωνίζεται κάποια Τ/Κ ομάδα.  Δε θα δεχτούμε ενοποίηση με μία ομοσπονδία, της οποίας το έμβλημα, είναι η μισή “σημαία” του ψευδοκράτους, του εκτρώματος που δημιουργήθηκε στην κατεχόμενη μας Πατρίδα. Μην κάνετε κινήσεις που θα είναι ζημιογόνες και για τον αθλητισμό, αλλά και για την Εθνική μας Αξιοπρέπεια. Ή μήπως λύσαμε τα προβλήματα του δικού μας ποδοσφαίρου, και θα κάνουμε και το βήμα παραπέρα; Τέλος, έστω και λίγο αργά, ευχόμαστε Καλή Χρονιά στην Κύπρο και στην Ενωσάρα μας, και καλή Λευτεριά στην Κύπρο

ΣΥ.ΦΙ. Ε.Ν.Π. – ΘΥΡΑ 26"

Η ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ - MAXHTEC:

''Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Ανόρθωσις Αμμοχώστου δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι , εάν ο (παντοτινός) πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συνεχίσει τις προσπάθειες για ενοποίηση του ποδοσφαίρου, η αντίδραση μας θα είναι άμεση. Επίσης απαιτούμαι, πρωτίστως από το δικό μας Σωματείο, και γενικότερα απ’ όλους όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα τερματίσουν αυτήν την φαεινή του ιδέα.

Δηλαδή με απλά λόγια πως ένας σοβαρός άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί τέτοιο πράγμα; Θα μπορούσαμε εμείς να πάμε ποτέ να αγωνιστούμε σαν φιλοξενούμενοι στην ίδια μας την πόλη, την οποία εδώ και 38 χρόνια λαχταρούμε ; Την οποία κρατά ο τούρκος κατακτητής με παράνομο τρόπο ; Εμείς στερούμαστε τα πάντα εδώ και τόσα χρόνια από την εισβολή και εσείς μιλάτε μαζί τους ; Την Πόλη μας, την έδρα μας, τα σπίτια μας , το οίκημα μας κύριοι θέλουμε μια μέρα να πάμε και να τα πιάσουμε πίσω γιατί μας ανήκουν. Κόψετε τα μαγειρέματα για την λίρα πριν να είναι αργά για όλους. Είμαστε ταγμένοι για αυτή την Ιδέα που ονομάζεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου και εν θέλετε να σας το δείξουμε. Εμείς υπήρχαμε πριν καν εσείς μπείτε στην διαδικασία να δημιουργηθείτε.

Ας ευελπιστούμε πως ήταν μια κακή ιδέα του «κυρίου» αυτού και πως άμεσα τελειώσει πριν καν αρχίσει αυτή η κουβέντα. Το σενάριο δεν θέλουμε καν να το φανταστούμε. Αν μεταξύ μας δεν μπορούμε να τα βρούμε τότε με αυτούς τι θα γίνει; Πόλεμος κύριοι; Μετά από τις τρεις διασπάσεις του ποδοσφαίρου μια τέταρτη θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Κάποιες πράξεις σας είναι επικίνδυνες για το ποδόσφαιρο αλλά και για την ασφάλεια του κόσμου. Ποτέ μας δεν πάψαμε να πιστεύουμε πως είστε οι ηθικοί αυτουργοί για ότι γίνεται μέσα και έξω από τα στάδια.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Με εκτίμηση Παν.Συ.Φι Ανόρθωσις Αμμοχώστου''
Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα Λεμεσού:
“Ο κ. Κουτσοκούμνης ανέφερε πως ενδεχόμενη ενοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου, θα είναι προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.
Φυσικά αυτή η ιδέα του κύριου Κουτσοκούμνη να ενοποιήσει τα 2 πρωταθλήματα , μπορεί να βρεί αρκετούς υποστηρικτές όπως Ομόνοια , Αελ όπως και μερικούς άλλους που είναι γνωστές οι φιλίες τους αλλά και το παρελθόν τους με τους Τούρκους κατακτητές.
Προσωπική μας άποψη είναι ο Κουτσοκούμνης αλλά και ο κάθε γελοίος τουρκοπροσκυνημένος που υποστηρίζει αυτή την θέση θα ήταν καλύτερα για όλους να αποχωρήσει μία και καλή από το νησί και να ασχοληθεί με το Τούρκικο ή το ψευδό τουρκοκυπριακό πρωτάθλημα.”


Συνεχίζοντας, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους υπόλοιπους συνδέσμους οπαδών αλλά και τα επίσημα  σωματεία να πράξουν το ίδιο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήδη ο Πρόεδρος του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Ανόρθωσης Αμμοχώστου αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Α.Π.Ο.Ε.Λ. ,κλιμάκιου Λάρνακας τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Δεν είναι καιρός για οπαδικές κόντρες, η πατρίδα μας χρειάζεται.

Μάριος Κωνσταντίνου
στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις