Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου για την φίμωση του Μετώπου Φοιτητών από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Φ.Ε.Ν.Στις 28 Δεκεμβρίου του 2012, έλαβε χώρα το 39ο Τακτικό Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (Π.Ο.Φ.Ε.Ν.) στην Λευκωσία. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που το Μέτωπο Φοιτητών είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο συνέδριο, καθώς έλαβε μία έδρα στην Φοιτητική Ένωση  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Προφανώς όμως η παρουσία μας ενόχλησε τα μέλη των πολύχρωμων κομματικών φυτωρίων, γιατί σε όποιο φοιτητικό σύλλογο και αν συμμετείχαμε μαζί τους (είτε σαν μέλη, είτε σαν παρατηρητές), τους χαλούσαμε την θεατρική τους παράσταση. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να μην μας προσκαλέσουν στο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ, χωρίς προφανή δικαιολογία...

Όταν απαιτήσαμε να ενημερωθούμε τους λόγους της μη πρόσκλησής μας, με αντιφάσεις και δικαιολογίες πεντάχρονου, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ν. και στέλεχος της Προοδευτικής (ΑΚΕΛ) προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, με τους κλασσικούς τρόπους που διδάσκονται στα σχολεία στελεχών του κόμματός τους (βλ. Χριστόφιας).

Εν πάση περιπτώσει, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις συναλλαγές που γίνονται τόσο σε επίπεδο φοιτητικών παρατάξεων όσο και σε επίπεδο κομματικών νεολαιών, μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε για ποιο λόγο προσπαθούν κάποιοι να μας αποκλείσουν από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Θα επανέλθουμε σύντομα με στοιχεία για τα ποσά που διαμοιράζονται ανύπαρκτες κομματικές νεολαίες από τον κρατικό κορβανά.

 Μέτωπο Φοιτητών
 Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις