Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Η πρόκληση τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

«H πρόκληση τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία ώρα 14:00… Μόνο αν φράξουμε τον δρόμο στους φασίστες θα καταφέρουμε παράλληλα να ανοίξουμε τον δρόμο για την επανένωση-απελευθέρωση της Κύπρου… Δε χωράνε φασίστες στη Λευκωσία και την Κύπρο… Καμιά ανοχή στους νεοναζί.»

Οι ομάδες περιφρούρησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ήταν έτοιμες. Πειθαρχημένες, αποφασισμένες να εκτελέσουν ακόμα μια αποστολή και να εγγυηθούν την ασφάλεια των παρευρισκομένων. Το Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. για ακόμα μια φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε αντίθεση με τις άλλες νεολαίες κομμάτων που έχουν κάνει επάγγελμα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και έχουν καταντήσει για ακόμη μια φορά γλύφτες των ψηφοφόρων και υπάλληλοι των υποψηφίων τους.

Από πολύ νωρίς φροντίσαμε να ασφαλίσουμε τον χώρο και να ετοιμαστούμε για μια εκδήλωση κάπως διαφορετική από τις προηγούμενες. Η προσέλευση του κόσμου μαζική, άνθρωποι όλων των ηλικιών διέσχιζαν την οδό Μάρκου Δράκου και περνούσαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του υποψηφίου του Ε.ΛΑ.Μ. για τις προεδρικές εκλογές. Στα μάτια τους έβλεπες μια σιγουριά, μια ασφάλεια. Κοίταζαν αυτούς τους μαυροντυμένους νεαρούς παρατεταγμένους στην άκρη του δρόμου, γεμάτους περηφάνια, σίγουρους για την επιτυχία της εκδήλωσης και τους χαμογελούσαν, τους έδιναν δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα.

Ώρα 16.10. Ακούγεται από την κλειστή αίθουσα ο Εθνικός Ύμνος. Τόσο δυνατός, να ακουστεί μέχρι την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την Μόρφου και τον Απόστολο Αντρέα. Η εκδήλωση έληξε. Η υποψηφιότητα του Ε.ΛΑ.Μ. ανακοινώθηκε και επίσημα. Όλοι αυτοί που πολέμησαν για να ακυρώσουν την εκδήλωση απέτυχαν. Δοκίμασαν, πλησίασαν, ανενόχλητοι χωρίς κανένα εμπόδιο αλλά έκαναν αναστροφή. Ο αγώνας μας συνεχίζεται, το Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. παρόν, στην πρώτη γραμμή μέχρι να έρθει η μέρα της τελικής νίκης.

Υ.Γ. Ένας σύντροφος με ρωτά,
- Πόσοι είναι;  
- Λίγοι.  
 «Ελάχιστοι και οι Αστυνομικοί ανάμεσά μας.…[ξέρουν].       
- Θα πάμε εκεί;
- Ναι, εκεί θα πάμε.
Η πορεία βιαστικά, χωρίς συνθήματα, στρίβει δεξιά και αντίστροφα. Μένω για λίγη ώρα απορημένη. Παρακολουθώ τους συντρόφους να απομακρύνονται….»
Την ίδια απορία είχαμε και εμείς. Μας αποδείξατε ακόμα μια φορά ότι κανείς δεν είναι ικανός να στηθεί απέναντι στις ομάδες περιφρούρησης του Ε.ΛΑ.Μ.                                                                      Κυριάκος Πραστίτης
Πρόεδρος
 Μετώπου Νεολαίας Ε.ΛΑ.Μ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις