Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου (23/1/13) αναφορικά με το επεισόδιο στη Δένεια


Σκοπός του παρόντος Δελτίου Τύπου είναι η επίσημη τοποθέτηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) σχετικά με το επεισόδιο στη Δένεια το οποίο συνέδεσαν μερικοί με το όνομα του κόμματός μας.

Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με το περιστατικό.

Παράλληλα όμως, είναι αδιανόητο κάποιοι για προεκλογικούς λόγους να φωτογραφίζουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως υπεύθυνο για αυτή τη πράξη, ακυρώνοντας έτσι τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Ήδη το νομικό μας τμήμα εξετάζει τις επιλογές του για αυτό το ζήτημα.

Επίσης, ας μας πουν τι σχέση έχουν με τη Δημοκρατία, την ισονομία και το Κράτος Δικαίου εκείνοι που ασκούν την πρακτική της συλλογικής ευθύνης. Με τον ίδιο τρόπο που όταν κάποιος διαπράξει ληστεία είναι αδιάφορο για τη Δικαιοσύνη ποιο κόμμα ψηφίζει, δεν υπήρχε κανένας λόγος προσθήκης πολιτικών ιδεολογιών στο εν δυνάμει ποινικό αδίκημα που προέβη ο φερόμενος ως δράστης του συγκεκριμένου περιστατικού.

Μέσα στον πανικό τους από την ραγδαία αύξηση της αποδοχής που λαμβάνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από τον Κυπριακό Ελληνισμό, κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπιλώσουν το όνομά του, διότι βλέπουν ότι σύντομα δεν θα κάνουν ότι θέλουν σ’ αυτό τον τόπο δίχως τη θεσμική πλέον παρέμβαση των Εθνικιστών.

Όσον αφορά τη Χαραυγή που είπε ότι τέτοιες πράξεις ενισχύουν την Τουρκία, εμείς πιστεύουμε πως την Τουρκία την ενισχύει το κόμμα τους που εδώ και 5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, καθημερινώς και ποικιλοτρόπως αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, αλλά και ο «κυανός» εταίρος τους κ. Αναστασιάδης που πρόσφατα δήλωσε ότι επιθυμεί τη δημιουργία κοινού Στρατού Ελληνοκυπρίων και τουρκο«κυπρίων».

Σημείωση. Ελπίζουμε να υπάρξει μια δίκαιη προσέγγιση από τα μέσα, τα οποία στα πλαίσια της αντικειμενικής δημοσιογραφίας οφείλουν να δημοσιεύσουν και τη δική μας απάντηση σε αυτούς που μας έχουν κατηγορήσει.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις