Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου (19/01/13) για Φυσικό Αέριο και Τρόικα


Για τον Ιούνιο αντί του Φεβρουαρίου μετατίθεται τελικά, η επιβεβαιωτική γεώτρηση από την αμερικανική εταιρεία «Noble Energy» στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου και αν δεν χρειαστεί επιπρόσθετη γεώτρηση, τότε τα επίσημα αποτελέσματα για το περιεχόμενο του κοιτάσματος, αναμένεται να είναι γνωστά στο τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Το Εθνικό Λαικό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θεωρεί τυχαίο την χρονική σύμπτωση της ανακάλυψης φυσικού αερίου στη Κυπριακή ΑΟΖ, με την ταχεία επιδείνωση της Κυπριακής οικονομίας και την επιβολή του μνημονίου. Όπως δεν θεωρεί τυχαίο την αναβολή της γεώτρησης με την καθυστέρηση της υπογραφής της συμφωνίας αυτής.


Η παράδοση της χώρας μας σήμερα στη εξουσία της Τρόικας και του ΔΝΤ δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο ορατή. Οι διεθνείς δανειστές, έβαλαν στόχο το φυσικό αέριο που υπάρχει σε τεράστια αποθέματα στη κυπριακή ΑΟΖ και απαιτούν συνδιαχείριση των εσόδων από αυτό. Με την υπογραφή του μνημονίου, οι δανειστές θα βάλουν «χέρι» στον φυσικό μας πλούτο.Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Ελληνισμό της Κύπρου, να γυρίσει την πλάτη στους υποτακτικούς του Μνημονίου και στις 17 Φεβρουαρίου να τους δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, στηρίζοντας την Εθνική υποψηφιότητα του Γεώργιου Χαραλάμπους, υποψηφίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


Γραφείο Τύπου 

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις