Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου (19/01/13) Απόκρυψη του ΕΛΑΜ από τις δημοσκοπήσεις του ΡΙΚ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την τελευταία εβδομάδα δύο περιστατικά στην κρατική τηλεόραση, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως η υποψηφιότητα του Γιώργου Χαραλάμπους, αποτελεί πρόβλημα για το πολιτικό κατεστημένο. Ένα πρόβλημα που προσπαθεί μέσω διάφορων μέσων να αποσιωποιηθεί.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", σε μία από της σπάνιες προσκλήσεις για τηλεοπτική εμφάνιση του υποψηφίου μας, ο παρουσιαστής ξεκίνησε με απαράδεκτο τρόπο την παρουσίαση του κ. Γιώργου Χαραλάμπους.

Πρώτα τον ρώτησε αν είναι ο επίσημος υποψήφιος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και παρά την σαφή απάντηση που έλαβε από τον Γιώργο Χαραλάμπους, επανέλαβε την ερώτηση με διαφορετικό τρόπο. Θεωρούμε πως όλη η στάση που κράτησε κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν ειρωνική προς τον υποψήφιό μας προσπαθώντας να τον μειώσει στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.

Η συνέχεια της απαράδεκτης θέσης του κρατικού ιδρύματος συνεχίστηκε την ίδια μέρα, στην βραδινή  εκπομπή όπου και παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ενώ αναφέρει ποσοστά και του ποιο άσημου υποψηφίου με ποσοστό μέχρι και 0,01%, δεν αναφέρει καθόλου τον υποψήφιο του κινήματός μας, κ. Γιώργου Χαραλάμπους. Ήταν τόσο εξόφθαλμη η παράλειψη του υποψηφίου μας, που ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, αναρωτήθηκε που βρίσκεται το ποσοστό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Εμείς καταγγέλλουμε την στάση αυτή του ΡΙΚ και καλούμε τους υπεύθυνους να δώσουν εξηγήσεις για την στάση αυτή. Επίσης το νομικό τμήμα του Κινήματός μας επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να κινηθεί νομικά ή/και να αποστείλει σχετική επιστολή παραπόνου στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις