Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση στον Νικόλα Κυριάκου

Γράφει ο κ. Νικόλας Κυριάκου για μία Κυριακή που πέρασε στην Αθήνα (το κείμενο ακολουθεί πιο κάτω). Κατ' αρχήν θα ήταν άδικο εκ μέρους μου να μην αναγνωρίσω στην πρώτη παράγραφο το συγγραφικό ταλέντο του αρθρογράφου που όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι στις επόμενες γραμμές αγγίζει τα όρια του μυθιστορήματος.

Γράφει λοιπόν ο κ. Κυριάκου πως ενώ έπινε ήσυχα τον καφέ του η ηρεμία της πόλης τσακίστηκε από τα συνθήματα των Εθνικιστών και τον Εθνικό Ύμνο. Ύστερα από λίγες στιγμές είδε ιδίοις όμμασι τα συγκεντρωμένα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, οι οποίοι τιμούσαν το ηρωικό Σύνταγμα της Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Το ηρωικό εκείνο Σύνταγμα που πολέμησε τους κομμουνιστές κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών κρατώντας την Αθήνα, και κατ' επέκταση ολόκληρη την Ελλάδα, ελεύθερη. Σ' αυτούς οφείλεται ότι η πατρίδα μας δεν κατάντησε ένα άθλιο Σοβιετικό προτεκτοράτο. 

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας. Σε δύο μονάχα προτάσεις σας δώσατε το πραγματικό στίγμα του Λαϊκού Συνδέσμου. Στην συγκέντρωση βρισκόταν απλός, καθημερινός κόσμος. Αυτή είναι η απήχηση της Χρυσής Αυγής, ένα ευρύ κοινό Ελλήνων που έχει πλέον φθάσει στα όρια της οργής και της αγανάκτησης προς αυτούς που μας εξουσιάζουν. Σήμερα το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει τη θέληση και την πρόθεση να γίνει ο κύριος εκφραστής αυτού ακριβώς του αισθήματος του Λαού. 

Η επόμενη πρόταση σας είναι για τους τύπους με τα "ξυρισμένα κεφάλια, τα στρατιωτικά παντελόνια, τις αρβύλες και τις μαύρες φανέλες με το όνομα της οργάνωσης". Δεν αρνούμαστε οτιδήποτε και το δηλώνουμε ξεκάθαρα πως προτιμούμε να βαδίζουμε στους δρόμους με αυτό το στυλ παρά με κυβιστήσεις. Η δυναμικότητα που εξέρχεται από τους νέους της Χρυσής Αυγής είναι απότοκο του ότι εμείς έχουμε νεολαία σε αντίθεση με τα άλλα παλαιά κόμματα του κατεστημένου που έχουν μείνει τρεις - ούτε ο κούκος δεν τους καταδέχεται πλέον - και ψωμοζητάνε για ψήφους με άθλιες υποσχέσεις προς το Λαό. Η παρουσία μας αυτή στους δρόμους είναι που καθιέρωσε στη συνείδηση χιλιάδων Ελλήνων το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, ως κίνημα που θα επιφέρει στην πατρίδα μας τη Νέμεση εναντίον όλων αυτών που 38 χρόνια καταδυναστεύουν το Λαό μας.

Έχετε δίκαιο, η γη τρέμει με το πέρασμα των Εθνικιστών. Περισσότερο όμως τρέμει το άθλιο κομματικό κράτος που το Εθνικιστικό κίνημα οδηγεί σε κατάρρευση. Μία νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού ανατέλλει και σας καλούμε να είστε έτοιμοι γιατί όπως όλα δείχνουν σε λίγα χρόνια ο Λαϊκός Σύνδεσμος δεν θα είναι ένα κόμμα του 7%, αλλά ένα κόμμα εξουσίας.

Είμαι σίγουρος πως από το πέρασμα των μελών του κινήματος ο μόνος που φοβήθηκε -χώρια από τους πολιτικάντηδες - είστε εσείς. Ο Λαός βλέπει με ανακούφιση τους νέους και τις νέες να πορεύονται με προμετωπίδα την ελληνική σημαία για μία νέα μεγάλη Ελλάδα, ελεύθερη από ξένες δυνάμεις. Σε αντίθεση με τους κουκουλοφόρους ή αλλιώς τα "καλά παιδιά των Εξαρχείων" η νεολαία των Εθνικιστών δεν καίει το Εθνικό μας Σύμβολο αλλά ούτε και καταστρέφει τις περιουσίες των πολιτών. Για αυτούς όμως δεν βλέπουμε να ρίχνονται αναθέματα και φόβοι για τη Δημοκρατία σας. Ίσως γιατί είναι μία ελεγχόμενη ομάδα που υπηρετεί τα θελήματα του κομματικού κράτους; Λέμε τώρα... 

Δεν παραλείπετε στη συνέχεια να μιλήσετε και για τον Χίτλερ. Το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους Εθνικιστές ότι διασπάθησαν δημόσιο χρήμα, ότι υπέγραψαν έστω και ένα άρθρο της μνημονιακής σύμβασης, ότι νομιμοποίησαν έστω και ένα παράνομο αλλοδαπό. Για το λόγο αυτό έχετε ανακαλύψει την ηλίθια καραμέλα περί ναζιστών και διάφορες άλλες ανοησίες. Όλοι εσείς που μας κατηγορείτε για τον δήθεν ύποπτο ρόλο που θα παίζαμε σε μία κατοχή του παρελθόντος, είστε όλοι εσείς που υπηρετείτε την κατοχή του παρόντος που ζούμε. 

Ας κάνετε όσους ελέγχους θέλετε. Τίποτα μεμπτό δεν πρόκειται να βρείτε. Το Εθνικιστικό κίνημα, είναι κίνημα καθαρό που δεν έχει κλέψει. Αν θέλετε να θέσετε θέμα νομιμότητας ψάξτε τα άλλα κόμματα που τα αρπάζουν από αμφισβητούμενες πηγές χρηματοδότησης, που δημιούργησαν το σκάνδαλο της Siemens, που έκλεψαν τον κόσμο στην οδό Σοφοκλέους όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη πολιτική ληστεία για την οποία ουδέποτε υπήρξε απόδοση ευθυνών. Δεν μπορείτε να χτυπήσετε πλέον τη Χρυσή Αυγή. Το ποτάμι έγινε χείμαρρος και ετοιμάζεται να καταπνίξει το άθλιο πολιτικό σας κατασκεύασμα.

Να είστε έτοιμος κ. Κυριάκου. Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα έρχεται και στο νησί μας. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αποτελεί τον κύριο εκφραστή της Λαϊκής θέλησης. Έχουμε εδώ και χρόνια τεθεί στις επάλξεις του Αγώνα, αναλαμβάνοντας το βαρύ χρέος να ανασυγκροτήσουμε τη ρημαγμένη αυτή χώρα. Αυτό ακριβώς θέλουμε και για αυτό αγωνιζόμαστε: για ένα Έθνος Ανεξάρτητο και Λαϊκά Κυρίαρχο.  

Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


«Θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει»
Γιόζεφ Γκέμπελς

Και όντως η γη έτρεμε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Ήταν ένα συννεφιασμένο πρωινό, ο κόσμος έκοβε βόλτες στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με όλα τα συμπαρομαρτούντα των δρόμων των μεγάλων πόλεων: πλανόδιοι πωλητές, ερασιτέχνες μουσικοί, λαχειοπώλες, κατασκευαστές τεχνημάτων. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, κάθισα για έναν καφέ. Από την ιδιόρρυθμη κοινωνική περιέργειά μου για την ανθρωπογεωγραφία των πόλεων που επισκέπτομαι, προσπάθησα να ξεκλέψω κουβέντες από τα διπλανά τραπέζια, να αφουγκραστώ τον κόσμο. Η απόπειρά μου συνάντησε ένα απότομο τέλος, μια απρόσμενη απάντηση. Ήταν το άκουσμα του συνθήματος: «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Και μετά: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Ύστερα από λίγο ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Σύντομα άρχισε να συμπληρώνεται η εικόνα. Πολύς κόσμος άρχισε να αποχωρεί από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Έψαξα και έμαθα μετά ότι μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τους πεσόντες του συντάγματος Μακρυγιάννη στη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Κόσμος με ελληνικές σημαίες στα χέρια, κόσμος «καθημερινός», μεσήλικες, νέοι, πρόσωπα που θα μπορούσες να συναντήσεις παντού. Μαζί και οι τύποι με τα ξυρισμένα κεφάλια, τα στρατιωτικά παντελόνια, τις αρβύλες και τις μαύρες φανέλες με το όνομα της οργάνωσης. Η γη έτρεμε – από την ένταση των συνθημάτων και τη μαζικότητα. Από τον φανατισμό που οσμιζόσουν στον αέρα και το μίσος και τη μισαλλοδοξία που απλώνεται στο σώμα της κοινωνίας σαν χυμένο μελάνι πάνω στο χαρτί. Κηλίδα.

Ο υπόλοιπος κόσμος στις καφετέριες και στον δρόμο παρακολουθούσε βουβά. Άλλοι με κλεφτές ματιές, άλλοι διαρκώς. Κάποιοι ίσως να επικροτούσαν από μέσα τους τη δράση της οργάνωσης. Άλλοι ίσως να φοβούνταν. Ήμουν κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς. Γιατί είναι άλλο να παρακολουθείς στις ειδήσεις αυτές τις συγκεντρώσεις και άλλο να βρίσκεσαι εκεί, την ώρα που συμβαίνει. Φόβος, λοιπόν. Απέναντι στην τρίτη εκλογική δύναμη των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, με διψήφιο ποσοστό προτίμησης πλέον στις δημοσκοπήσεις. Απέναντι σε αυτούς που δεν θα δίσταζαν ούτε για μια στιγμή να συντρίψουν σωματικά και ψυχικά όποιον δεν συμπορευθεί μαζί τους.

Φοβάμαι. Γιατί κι ο Χίτλερ ξεκίνησε ως ένας γραφικός μοναχικός τύπος του πολιτικού περιθωρίου. Και μετά, πήρε 18% το 1930, 30% του 1932 και λίγο αργότερα βρέθηκε στην εξουσία. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε παρακολουθήσει υπνωτισμένη την άνοδό του, άλλοτε αδύναμη να αντιδράσει κι άλλοτε υποταγμένη στην υπονομευτική δράση της πολιτικής του κατευνασμού. Έτσι και στην Ελλάδα, η ακροδεξιά ξεπλύθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες για χρόνια, ύστερα ντύθηκε στα χρώματα του ΛΑΟΣ και κατέληξε στη σημερινή της μορφή, που απειλεί με αίμα, ξύλο και θάνατο όσους την αντιστρατεύονται. Αν κάτι θα έπρεπε να μάθουμε από την ιστορία της Γερμανίας είναι ότι η κάθε δημοκρατία έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον εαυτό της απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν την ελευθερία και τα δικαιώματα που παρέχει η ίδια για να επιδιώξουν την κατάλυσή της.

Η αντίδραση, λοιπόν, μπορεί να συμπυκνωθεί στην παλιά φράση του Ηλ. Ηλιού της ΕΔΑ: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Η Χρυσή Αυγή πρέπει να ελεγχθεί για τη δράση της, τους σκοπούς της και να τεθεί εκτός της συνταγματικής προστασίας. Αν δεν κτυπηθεί τώρα, τότε θα μείνει στο προσκήνιο για πολλά ακόμα χρόνια με διαβρωτικές συνέπειες."

Δημοφιλείς αναρτήσεις