Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών - Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε χθες (13/12/12) τις προτάσεις του στην Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα πρότεινε όπως η Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου προχωρήσει:


Α) Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 1η Απριλίου
Β) Στην καταγγελία της παράνομης πλήρους επιχορηγήσεως της φοίτησης των Τουρκο«κυπρίων» από το Κράτος, την ίδια ώρα που γίνονται περικοπές στις αντίστοιχες μερικές επιχορηγήσεις των συμπατριωτών μας.
Γ) Σε υπεύθυνη δήλωση ότι στην Γενική Συνέλευση δεν γίνεται προεκλογική για κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Προοδευτική (σημείωση: η Πρωτοπορία ήταν απούσα) απέρριψε ομόφωνα τις παραπάνω θέσεις. Θεωρήσαμε εντελώς τυπική την αναφορά τους και δεδομένη την στήριξη από άπαντες, αντιθέτως όμως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους υπαλλήλους του κομματικού κατεστημένου οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εναντιωθούν ακόμη και στην κοινή λογική μετά από υπόδειξη του κόμματος.  

Με την απόρριψη των προτάσεων που αναφέρονται στο κείμενο αποδεικνύεται ότι:

1) Ο αγών της Ε.Ο.Κ.Α δεν θεωρείται σημαντικός από τα κομματόσκυλα.
Εξάλλου, την 1η Απριλίου θα έχουν περάσει οι εκλογές και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να θυμούνται την Ε.Ο.Κ.Α για να πολώνουν το κλίμα στο δεξιό και αριστερό μαγαζί.

2) Όταν η κοινωνική αδικία και εν δυνάμει παρανομία γίνεται υπέρ των Τούρκων της Κύπρου και κατά των Ελλήνων της Κύπρου δεν συγκινούνται ούτε οι επαγγελματίες αντιρατσιστές του ΑΚΕΛ ούτε οι υπερπατριώτες του Συναγερμού.

3) Αποδείχθηκε περίτρανα ότι πίσω από το καμουφλάζ της Γενικής Συνελεύσεως υπάρχει μια στημένη θεατρική παράσταση που γίνεται για προεκλογικούς σκοπούς.

Ως Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την υπερψήφιση των προτάσεων μας και καλούμε τους Εθνικιστές Φοιτητές όπως πυκνώσουν τις τάξεις μας διότι ισχυρό Μέτωπο Φοιτητών σημαίνει φραγμός στην κομματοκρατία που επιβάλλεται στα Ιδρύματά μας, μέσω της οποίας τα κόμματα φυλακίζουν συνειδήσεις για να διαιωνίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, δίχως να λογαριάζουν τις καταστρεπτικές συνέπειες που επιφέρουν στην Κύπρο.

Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις