Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία υποψήφιου προέδρου Γιώργου Χαραλάμπους


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Εδώ και πολλούς μήνες αρκετός κόσμος πλησίασε στελέχη του κινήματός μας, αναζητώντας επίμονα, μία εθνική επιλογή για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου. Τα αδιέξοδα τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία, στα οποία μας οδήγησαν όσοι έχουν κυβερνήσει τον τόπο αυτό μέχρι σήμερα, μηδενός εξαιρουμένου, χρειάζονται λύσεις Εθνικές, λύσεις τις οποίες μόνο ένα Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα μπορεί να δώσει.

Η κάθοδος ενός υποψηφίου από τις τάξεις του κινήματός μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός και η πατρίδα μας.

Η δική μου κάθοδος στις προεδρικές εκλογές, δεν γίνεται για προσωπική μου προβολή, καθώς στην θέση μου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε συναγωνιστής. Είναι μια υποψηφιότητα πάνω απ’ όλα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), καθώς μέσω αυτής το κίνημα μας θα προβάλει τις απόψεις, θέσεις και απαντήσεις του, για τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας.

Για να μπορέσει η Κύπρος να εξέλθει από την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει τόσο σε κοινωνικοοικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις, τις οποίες και απαιτούμε:

OXI στο μνημόνιο και στην οικονομική υποδούλωση.


· Σωστή εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και της πατρίδας.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μαρί, να οδηγηθούν επιτέλους στην φυλακή.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση όλων των επιδομάτων που καταβάλλονται για στήριξη αλλοδαπών και τουρκο«κυπρίων».

· Διαγραφή χρεών με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε ευπαθείς ομάδες, όπως Πολύτεκνες οικογένειες, δυσπραγούντες συμπολίτες μας, αναπήρους και μονογονιούς.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών.

· Να βρεθεί επιτέλους λύση στο θέμα των αξιογράφων. Όσοι εξαπατήθηκαν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία έχει φτάσει στα ύψη. Θεωρούμε ότι οι άνεργοι είναι πολύ περισσότεροι από ότι δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους συναγωνιστές μας από την Ελλάδα, βουλευτές με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγό και Ηλία Κασιδιάρη, για την σημερινή τους παρουσία στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Επιβεβαιώνουν έτσι έμπρακτα τους άριστους και άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δύο Λαϊκών Εθνικιστικών κινημάτων, Ελλάδος και Κύπρου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του κινήματος, κ. Χρίστο Χρίστου, για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου την εκπροσώπηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στις προσεχείς εκλογές. Γνωρίζω ότι η αποστολή που έχω αναλάβει είναι δύσκολη, αλλά υπόσχομαι ενώπιον όλων σας πως θα δώσω το άπαν των δυνατοτήτων μου, για να την φέρω εις πέρας.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Στον δύσκολο αυτό δρόμο, είμαι σίγουρος πως θα σας έχω συμπαραστάτες. Για τον λόγο αυτό σας καλώ, στον λίγο χρόνο που μας απομένει, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε ένα αγώνα ο οποίος γίνεται για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.

Απευθύνομαι τέλος στους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, όπως στηρίξουν την υποψηφιότητά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Δώστε με την ψήφο σας την γροθιά στο σύστημα της κομματοκρατίας που μας έφερε σήμερα στην τραγική αυτή κατάσταση. Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε και να φτιάξουμε μια πατρίδα ισχυρή και δίκαιη. Στην οποία οι πολίτες της μπορούν να αισθάνονται πραγματικά ελεύθεροι και υπερήφανοι.

Με ακλόνητη πίστη στην ιδεολογία μας, δίνουμε τον αγώνα, για την χαμένη μας αξιοπρέπεια. Για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική!

Δημοφιλείς αναρτήσεις