Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Προκαλεί ο Εγκεμέν Μπαγίς...


Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβη σε μία άκρως προκλητική δήλωση για την κρίση που μαστίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αποκαλώντας την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση".

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την κατάσταση για την προσφυγή της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης, ανέφερε πως η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" χρεοκόπησε λόγω του αδιεξόδου λύσης του κυπριακού και διότι είναι κακομαθημένοι. Εάν η πολιτική τους ήταν υπέρ της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, συνέχισε, σήμερα όλο το νησί θα ζούσε εντός ευημερίας και άνεσης. Πάλι δε είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε βοήθεια μέσω της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Με λίγα λόγια ο Τούρκος υπουργός, όχι μόνο μας αποκάλεσε αδιάλλακτους (δηλαδή τι άλλο ήθελε να του δώσει ο κ. Χριστόφιας, την επικυριαρχία όλης της Κύπρου;), αλλά εμφανίστηκε και μεγαλόψυχος λέγοντας πως αν χρειαστούμε βοήθεια από την Τουρκία, θα μπορούσαμε να την λάβουμε μέσω του ψευδοκράτους

Εμείς θα του προτείναμε απλά να κοιτάξει τα χάλια της χώρας του, όσον αφορά την ίδια την εθνική της κυριαρχία, που αμφισβητείται εμπράκτως από τους Κούρδους αυτονομιστές και ας αφήσει τα ειρωνικά σχόλια. Όσο για την οικονομική βοήθεια, αν οι κυβερνώντες απλά απέκοπταν τα κονδύλια που δίνονται ως επιδόματα και ως νοσοκομειακή περίθαλψη προς τους Τουρκοκυπρίους, θα αντλούσαμε ικανοποιητικά ποσά για να καλύψουμε άλλες ανάγκες του προϋπολογισμού μας.

Υ.Γ: Ελπίζουμε να μην βρεθεί κάποιος "φωστήρας" και να φέρει έστω προς συζήτηση μια τέτοια πρόταση...


Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ           
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις