Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Δετλίο τύπου (7/12/12) με την ομόφωνη ψήφιση των μέτρων από την βουλή


Χθες το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκαν με τη μορφή του κατεπείγοντος τα πρώτα τρία μνημονιακά νομοσχέδια. Οι ριψάσπιδες βο(υ)λευτάδες μας υπό το τεχνητό δίλημμα «χρεοκοπία ή μνημόνιο» ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα νομοσχέδια, αφού προηγουμένως απέρριψαν τις τροπολογίες που κατατέθηκαν.


Αναμένονται άλλα 20 με 25 νομοσχέδια που κατατέθηκαν από την Κυβέρνηση προς εφαρμογή του μνημονίου θα αρχίσουν να συζητούνται από αύριο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και ανάλογα με την πορεία της συζήτησης, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει εκτάκτως το πρωί ή το απόγευμα της Τετάρτης για να τα ψηφίσει.Το πρώτο νομοσχέδιο προβλέπει από την 1/12/2012, αύξηση του ΦΠΑ από 17% στο 18% από την 1/1/2013 και περαιτέρω αύξηση στο 19% από την 1/1/2014 και αύξηση του μειωμένου συντελεστή από 8% σε 9% από την 1/1/2014.Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά την κλιμακωτή αποκοπή του μισθού και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακωτά από την 1η Δεκεμβρίου 2012 μέχρι το τέλος του 2013 και από την 1η Ιανουαρίου 2014 επιπλέον οριζόντια μείωση 3%.Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, μπύρας, καπνού και τσιγάρων.

Αυτό είναι το πρώτο δείγμα από τα σκληρά μέτρα που έπονται και θα καταστήσουν το λαό μας υπόδουλο στο νέο μας κατακτητή. Ένα κατακτητή τον οποίο εκπροσωπούν επάξια οι εδώ εντολοδόχοι τους, οι πολιτικάντηδές μας που σαν πιστοί δούλοι κάνουν ότι τους διατάξουν. Εμείς θέλουμε πολιτικούς με εθνική αξιοπρέπεια και όχι επαίτες που σέρνονται στο πάτωμα ζητιανεύοντας δάνεια από τους διεθνείς τοκογλύφους, ξεπουλώντας κάθε αξιοπρέπεια.

Καλούμε τον κόσμο να κρατήσει στην μνήμη του, ότι τα νομοσχέδια πέρασαν ομόφωνα από την Βουλή της Κύπρου. Δηλαδή με την ανοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Σε λίγο καιρό όταν θα γονατίσουν τα μέτρα τους συμπατριώτες μας και αντιδράσει ο λαός κάποιοι θα το παίζουν αντιμνημονιακοί. Η μοναδική πολιτική δύναμη που στάθηκε ξεκάθαρα κατά του μνημονίου χωρίς μισόλογα, είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που έκρουε το κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας τις τραγικές συνέπειες για τον τόπο μας και τον λαό μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις