Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (31/12/12) σχετικά με την προσπάθεια τρομοκράτησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, όταν είχαμε ενημερώσει πως θα καταθέταμε επίσημα την υποψηφιότητά μας στις προεδρικές εκλογές, δεχτήκαμε ως κίνημα, ένα κύμα αντιδράσεων και μια προσπάθεια τρομοκράτησής μας.

Από την μία είχαμε τις καταδικαστικές ανακοινώσεις όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων και όλων των υπολοίπων υποψηφίων των προσεχών εκλογών. Αυτές έστρωσαν τον δρόμο στους παρακρατικούς μηχανισμούς της αριστεράς για τις περαιτέρω κινήσεις τους.


Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της παρουσίασης της υποψηφιότητάς μας, μέσω διαδικτύου κυκλοφόρησε η ανακοίνωση μιας τροτσκιστικής οργάνωσης, σε συνεργασία με αναρχικά στοιχεία αλλά και νεοφιλελεύθερους (!), για διοργάνωση αντισυγκέντρωσης και πορείας προς το Λήδρα Πάλας, σημείο της δικής μας παρουσίασης. Ο αχταρμάς αυτός των αριστεριστών μαζί με νεοφιλελεύθερους, τελικά μάζεψε περίπου 100 άτομα, τα οποία "έταζαν" κρεμάλες και άλλα φαιδρά.

Η αστυνομία έπαιξε κι αυτή τον ύποπτο ρόλο της. Καθώς αν και γνώριζε την ύπαρξη της αντισυγκέντρωσης και την πρόθεση των διοργανωτών της να πορευθεί προς το Λήδρα Πάλας, δεν έλαβε κανένα μέτρο για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Η αστυνομική δύναμη που θα απέτρεπε την αντιφασιστική πορεία ήταν μόνο τρεις μηχανές της Ομάδας Ζ και ένα αστυνομικό όχημα με ακόμα τρεις αστυνομικούς μέσα.

Αυτό που δεν υπολόγισαν οι "αντιφασίστες" ήταν οι ομάδες περιφρούρησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), οι οποίες διασφάλισαν πως κανείς δεν επρόκειτο να ενοχλήσει την εθνικιστική εκδήλωση. Στην θέα τους και ενώ η αστυνομία στην ουσία έκανε πλάτες στους "αντιφασίστες" η επίδοξη πορεία έκανε επαναστροφή και αποχώρησε, ουσιαστικά μη πετυχαίνοντας κανένα σκοπό της.

Αφού είδαν πως η πορεία δεν πέτυχε προσπάθησαν μέσω ενός εκφοβισμού να ματαιώσουν την εκδήλωση. Τηλεφώνησαν στο εστιατόριο, απειλώντας πως υπάρχει βόμβα στο κτήριο. Ενώ ο ιδιοκτήτης κάλεσε αμέσως την αστυνομία να ερευνήσει την απειλή, η παρουσίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Για την τιμή των όπλων να αναφέρουμε πως η απειλή δόθηκε αφού σχεδόν η εκδήλωση μας έλαβε τέλος και ήταν για άλλη αίθουσα του Chateau, ενώ ο "τρομοκράτης" τηλεφώνησε από σταθερό τηλέφωνο, χωρίς τουλάχιστον να καλέσει από απόκρυψη.


Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα πως ο εχθρός του πολιτικού κατεστημένου είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και η δράση του. Απέναντί του συνασπίζονται όλοι από την άκρα αριστερά μέχρι την νεοφιλελεύθερη δεξιά, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να σταματήσουν.

Δυστυχώς γι' αυτούς, απέναντί τους υπάρχει ένα υγιές εθνικιστικό κίνημα, που δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες και υπόσχεται πως η δράση του θα συνεχιστεί αμείωτη. 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις