Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (2/12/12) Ιδού τα πρώτα μέτρα της Τρόικας - Αντισταθείτε στην υποδούλωση


Τα μέτρα της Τρόικας δεν αφήνουν κανένα πίσω. Βαράνε στο ψαχνό όλες τις μικρομεσαίες τάξεις με σκοπό να τις αφαιμάξουν οικονομικά. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες, λίγα από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί προς το παρόν γονατίζουν το λαό μας και τον γονατίζουν μπρος στους διεθνείς τοκογλύφους.

Πιο συγκεκριμένα:


Για θέματα υγείας
Ένα άτομο, χωρίς εξαρτώμενους, θα θεωρείται δικαιούχο δωρεάν περίθαλψης αν το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα του δεν ξεπερνά τις 20.500 ευρώ. Οικογένεια με δύο μέλη, αν τα εισοδήματα της δεν ξεπερνούν τις 39.000 ευρώ. Τριμελής οικογένεια της οποίας τα εισοδήματα δεν ξεπερνούν τις 40.700 ευρώ.
Από την κατάργηση του σημερινού καταλόγου δικαιούχων αναμένεται ότι θα επηρεαστούν 140.000 πολίτες.
Όμως δεν βλέπουμε πουθενά να καταργείται η δωρεάν ιατρική περίθαλψη των τουρκο«κυπρίων» ή των αλλοδαπών που τους πρόσφεραν απλόχερα οι πολιτικάντηδες μας.

Στα θέματα των συνταξιοδοτήσεων ακολουθούν πιο κάτω οι αλλαγές που θα γίνουν, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα:
Το δικαίωμα για αφυπηρέτηση στο 63ο έτος διατηρείται, αλλά προβλέπεται αποκοπή 3% της σύνταξης. Για όσους αφυπηρετούν το 2014 και επιλέξουν να αφυπηρετήσουν ένα χρόνο νωρίτερα, η ποινή θα ανέλθει στο 6%. Για όσους αφυπηρετούν το 2015 στο 9% και όσους αφυπηρετούν το 2016 στο 12%.
Διατηρείται το δικαίωμα προσαύξησης στη σύνταξη όσων έχουν συζύγους, που δεν εργάζονται, και δεν κατοχύρωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Μέχρι το 2016 παγώνουν οι συντάξεις. Από την 31η Μαρτίου 2013, τα ελάχιστα έτη εισφορών για κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης αυξάνονται από 10 σε 11 χρόνια.
Το 2013 θα εισαχθεί και ο αυτόματος μηχανισμός, που συνδέει την ηλικία συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.  
Με αυτά τα μέτρα χτυπούν την ευαίσθητη τρίτη ηλικία, η οποία πλήρωνε για μια ζωή αλλά εξαιτίας των ανίκανων χειρισμών κάποιων που διασπάθισαν το χρήμα από τα ταμεία του κράτους, καλούνται σήμερα να πληρώσουν και αυτοί το τίμημα.

Επίσης καταργούνται ή μειώνονται τα επιδόματα/βοηθήματα των διαφόρων ευπαθούντων ομάδων, αλλά όχι των αλλοδαπών και των τουρκο«κύπριων».

Το συνολικό ποσό μείωσης των κοινωνικών παροχών από όλα τα υπουργεία θα ανέλθει στα 113 εκ ευρώ.

Τα βοηθήματα που καταργούνται ή αποκόπτονται:
Κατάργηση πασχαλινού επιδόματος (εξοικονόμηση 3 εκ ευρώ)
Κατάργηση εφάπαξ ποσού για μονήρη ηλικιωμένα άτομα (εξοικονόμηση 600. 000 ευρώ)
Κατάργηση επιδόματος θέρμανσης
Μείωση έκτακτου βοηθήματος
Μείωση της ειδικής χορηγίας σε συνταξιούχους κατά 10 εκ ευρώ
Κατάργηση επιδόματος γάμου
Μείωση κατά 30% του επιδόματος κηδείας
Αλλαγή υπολογισμού του επιδόματος μητρότητας
Μείωση του επιδόματος αγοράς αυτοκινήτου για άτομα με αναπηρίες
Σχέδιο θερινών διακοπών, μειώνεται κατά 50%
Μείωση επιδομάτων τυφλών και ατόμων με αναπηρίες κατά 9%

Όμως ούτε σε αυτή την περίπτωση, δεν βλέπουμε πουθενά να αναφέρεται μείωση των κομματικών χορηγιών, τα βοηθήματα που παίρνουν τα κόμματα για τις προεκλογικές περιόδους, οι μισθοί και τα επιδόματα των βο(υ)λευτών, υπουργών, του προέδρου και άλλων αξιωματούχων.

Σημαντική αύξηση προβλέπεται στην φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, αφού τριπλασιάζεται η αξία ενός ακινήτου από το 1980 μέχρι σήμερα.

Σημαντική λεπτομέρεια, είναι ότι η φορολόγηση θα γίνεται με την μέθοδο που καταβάλλεται ο φόρος εισοδήματος. Οι κλίμακες διαμορφώνονται πλέον ως εξής.

Μέχρι τις 150 χιλιάδες η φορολόγηση θα είναι μηδενική.

Από τις 150 χιλιάδες και ένα σεντ μέχρι τις 500 η φορολόγηση θα είναι 6 τοις χιλίοις, από τις 500 χιλιάδες και ένα σεντ μέχρι το 1 εκατομμύριο 8 τοις χιλίοις.

Από 1 εκ και ένα σεντ και άνω 10 τοις χιλίοις.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ
0‰ - €0 έως €150,000                  
6% - €150,001 έως €500,000       
8% - €500,001 έως €1 εκ.             
10% - €1 εκ. και άνω

Εκτός των άλλων τα μέτρα επιβάλουν και τεράστια «φοροεπιδρομή» που θα γονατίσουν τους συμπολίτες μας οικονομικά και όχι μόνο.

Αύξηση ΦΠΑ στο 18% το 2013 και στο 19% το 2014
Αύξηση φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά με εξαίρεση το κρασί
Αύξηση φόρου κατανάλωσης καπνού από €60/kg σε €150/kg
Αύξηση φόρου κατανάλωσης κατά 20 σεντ/ πακέτο στα έτοιμα τσιγάρα
Φορολόγηση 20% των κερδών από ΟΠΑΠ και κρατικό λαχείο
Επιβολή τέλους σ' όλες τις εταιρείες

Σημαντική επίσης θα είναι και η αύξηση φόρων στα καύσιμα:
Βενζίνη 95 οκτ. 35,9σ/λ
Βενζίνη 98 οκτ. 35,9σ/λ
Πετρέλαιο κίνησης 33 σ/λ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τάσσεται, από την πρώτη στιγμή, ξεκάθαρα αντίθετο στην οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση από τους ληστρικούς οργανισμούς, που σκοπό έχουν να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, το μέλλον των επόμενων γενεών και να καταδυναστεύσουν τον λαό μας. Περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, αλλά και σωρεία φορολογικών αυξήσεων, χαρακτηρίζουν το μνημόνιο, το οποίο υποθηκεύει το μέλλον των επομένων γενεών. Ένα δάνειο που κανείς δεν μας αναφέρει πότε θα το εξοφλήσουμε και για πόσο καιρό θα υποδουλωθεί ο λαός μας.

Το μνημόνιο αποτελεί ταφόπλακα για την πατρίδα μας, που με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, επέκταση ορίου αφυπηρέτησης, διασύνδεση του με το προσδόκιμο ζωής, αύξηση ΦΠΑ, αυξήσεις φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, αλκοόλ και καπνικά, μείωση της κρατικής μηχανής κατά 5,000 άτομα, θα κατακρεουργήσει τον λαό μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να αντισταθούν στην οικονομική κατοχή και να αντιδράσουν τώρα όσο είναι καιρός. Ας βγουν όλοι στους δρόμους και ας φράξουν τον δρόμο στον νέο κατακτητή. Ας μην παραδώσουμε αμαχητί το μέλλον των παιδιών μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις