Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου (11/12/12) σχετικά με την πορεία διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρίες


Στον κάδο των αχρήστων, κυριολεκτικά πετάνε οι βο(υ)λευτές μας μαζί με την κυβέρνηση, μια ομάδα ευάλωτου πληθυσμού, που σαν σωστοί πολιτικοί όφειλαν να διαφυλάξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μειώσεις της τάξης του 9% στο επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας και στην ειδική χορηγία για τυφλούς, περικοπές ύψους 60% και 50% της οικονομικής βοήθειας για την απόκτηση αυτοκινήτου και της επιχορήγησης διακοπών για άτομα με αναπηρίες αντίστοιχα και περικοπές σε παροχές στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο πακέτο μέτρων, συνθέτουν μια μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πολιτική σύλληψη - επιλογή κατεπείγουσας διαχείρισης συνθηκών δημοσιονομικής κρίσης. Καμιά Κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας από αυτές που υπέγραψαν μνημόνιο δανειοδότησης με τη λεγόμενη τρόικα δεν διανοήθηκε καν να συμπεριλάβει από το πρώτο κιόλας στάδιο περικοπών τις κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρίες. Δυστυχώς οι δικοί μας πολιτευτές βρήκαν τρόπο και πάλι να πρωτοπορήσουν.

Τι και αν λίγο καιρό πριν,  διαβεβαίωναν ότι τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν «κόκκινη γραμμή» διαπραγμάτευσης και θα τύχουν πλήρης προστασίας τα βοηθήματα τους και οι εξειδικευμένες παροχές.

Και δεν έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε την εντελώς προκλητική απόφαση, ότι θα υπάρξει και αύξηση στην μισθοδοσία των οικιακών βοηθών. Για άλλη μια φορά τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όχι οι κλέφτες που μας οδήγησαν εδώ.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο από μια παρέα καλοπερασάκηδων που ανήγαγαν την πολιτική σε επάγγελμα, και ψηφίζουν τα διάφορα νομοσχέδια άβουλα, χωρίς συνειδητοποίηση των ευθυνών τους. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι εύποροι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν σήμερα, δεν μπορούν να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φτωχός λαός και κυρίως αυτή η ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Για να κατανοήσουν κάποια έστω στοιχειώδη πράγματα, θα έπρεπε να έχουν επαφή με τον απλό κόσμο, μακριά από την άνεση των τεράστιων μισθών που λαμβάνουν και των παχυλών επιδομάτων τους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στα άτομα με αναπηρίες και κάνει με την σειρά του κάλεσμα όλοι οι συμπατριώτες μας να σταθούν αλληλέγγυοι στα δίκαια τους αιτήματα. Επίσης καλεί τον κόσμο να συνεχίσει ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά τις αντιμνημονιακές του κινητοποιήσεις. 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις