Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Η Ελληνική Σημαία

Φθάνει πια!
Εγκληματικότητα,  ναρκωτικά, δολοφονίες, κλοπές,  διαστρεβλώσεις, κάψιμο και κατέβασμα Ελληνικής σημαίας γίνονται εδώ και χρόνια καθημερινό φαινόμενο στην διχοτομημένη και μαρτυρική Κύπρο μας.

Η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός καλά κρατεί!
Πού πάμε κύριοι πολιτικάντηδες; Ποιο είναι το μέλλον μας, η σιωπή σας είναι ανοχή ή συμφέρον;
Τι κάνετε με όλα αυτά; Παρουσιάζετε τα γεγονότα όπως εσείς τα θέλετε με απώτερο σκοπό την ψήφο, την δόξα, την καλοπέραση πάνω στην πλάτη του φτωχού Έλληνα της Κύπρου. Πού πήγε η ασφάλεια και ο σεβασμός; Πριν λίγες ημέρες μας κάνατε να  νιώσουμε ακόμη μια φορά ντροπή μετά από το κατέβασμα των Ελληνικών σημαιών από τους τούρκους αδελφούς σας.

Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα κατά την διάρκεια των χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον 19ο αιώνα. Αυτή η λέξη προκαλούσε ισχυρά αισθήματα στους καταπιεσμένους Έλληνες και τους ενέπνεε να πολεμήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Την 1η Απριλίου 1955, υψώθηκε η γαλανόλευκη όταν ξεκίνησε ο  απελευθερωτικός αγώνας και η ένωση με την Ελλάδα.

Να μην ξεχνούμε επίσης πως ο Ελληνικός τετράγωνος Σταυρός στο πάνω αριστερό μέρος της Ελληνικής Σημαίας αποτελεί το εν τέταρτο (1/4) της ολικής επιφάνειας της Ελληνικής Σημαίας. Συμβολίζει την Εκτίμηση αλλά και Πίστη των Ελλήνων προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και υπογραμμίζει τον κύριο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Κατά την διάρκεια των σκοτεινών χρόνων κάτω από την Οθωμανική σκλαβιά, η Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία βοήθησε τους υπόδουλους Έλληνες να διατηρήσουν τα πολιτιστικά τους χαρακτηριστικά: την Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική Ορθόδοξη Βυζαντινή θρησκεία, τα ήθη και έθιμα, και γενικά την Ελληνική Εθνική ταυτότητα. Αυτό έγινε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με τον θεσμό του "Κρυφού Σχολειού".

Η Ελληνική Σημαία εκπροσωπεί το Έθνος μας, την πατρίδα μας, και την κρατική μας οντότητα. Σε περίπτωση πολέμου η σημαία πρέπει να φυλάσσεται και να προστατεύεται ακόμα και με την ζωή μας!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει δυναμικά τους αγώνες του για μια  Κύπρο Ελληνορθόδοξη και τονίζει για πολλοστή φορά ότι πρέπει να κλείσουν ΑΜΕΣΑ και οριστικά τα οδοφράγματα.

Σήφης
 Στέλεχος  Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις