Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Έτσι απλά μας οδηγούν στη χρεωκοπία και στον εξευτελισμό...

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων Κυπριακών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών το 2011 κέρδιζαν κατά μέσον όρο 75 φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο εργαζόμενο ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας το 2012 δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν οικονομικά και έχουν περάσει κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η προσδοκία της οικονομικής ανάκαμψης γίνεται “όνειρο θερινής νυκτός”. Κάποιοι μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο, κάποιοι εξωθούνται στην παρανομία για να επιβιώσουν, κάποιοι γίνονται αρνητές πληρωμής των φόρων αφού δεν έχουν να πληρώσουν.

Η ανεργία αγγίζει ποσοστά που δεν έχουν ποτέ καταγραφεί στο παρελθόν, η κακοπληρωμένη εργασία έχει γίνει ο κανόνας, η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία προνοίας θεωρούνται σπάταλα και γραφειοκρατικά, οι υποταγμένες πολιτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να ξεπουλήσουν όσο-όσο τον πλούτο της πατρίδας. Τα επικείμενα μέτρα της τρόικας θα προσαρμόσουν τις εργατικές νομοθεσίες ρίχνοντας τους μισθούς και περιορίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για τον απόλυτο θρίαμβο του νεοφιλελευθερισμού.

Το επιχείρημα των απολογητών της ελεύθερης αγοράς είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αφού, όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για να οικοδομηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο, απέτυχαν παταγωδώς. Η χώρα έχει γίνει ένα μεγάλο καζίνο, μπουρδέλο και άντρο διερχομένων τυχοδιωκτών. Κάθε ιδέα για έλεγχο των ακροτήτων απορρίπτεται, κάθε πρόταση χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη σάμπως και αυτό που ζούμε είναι ασφαλές και προσδιορισμένο.

Το μάθημα που μας δίνει η ιστορία των κοινωνιών είναι ότι οι ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Αυτή η τάξη πραγμάτων δεν μπορεί να διαρκέσει.
Η εναλλακτική διέξοδος είναι η πρόταση για μια ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ που να οδεύει άφοβα μπροστά, διεκδικώντας τα συμφέροντα της πατρίδας χωρίς ενδοιασμούς, αλλότρια συμφέροντα και ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Σαν πρώτα βήματα ζητούμε τώρα την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την άμεση στάση πληρωμών στους τοκογλύφους των αγορών, την απομάκρυνση από τη χώρα όλων των αιτητών ασύλου, το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και την αφαίρεση της Κυπριακής υπηκοότητας από τους τουρκο«κύπριους», όπως επίσης και τον τερματισμό της οικονομικής στήριξης των κατεχομένων.
Παύση των επιδομάτων προς τους μετανάστες, σύλληψη και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.

Κατάργηση των προνομίων των βουλευτών και περιορισμός των αποδοχών τους στο μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου μεσαίας βαθμίδας και κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.

Πλήρης έλεγχος του πόθεν έσχες και δήμευση της περιουσίας υπέρ του δημοσίου για όσους πλούτισαν σε βάρος του Κυπριακού λαού.

Δραστική μείωση των κυβερνητικών εξόδων. Πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μυστικών κονδυλίων της διαπλοκής.

Η άμεση εκμετάλλευση των θαλάσσιων κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ και διεκδίκηση της υπόλοιπης δικής μας ΑΟΖ στο βόρειο μέρος του νησιού που τώρα είναι υπό την κατοχή των Μογγόλων. Δημιουργία κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων.

Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του κράτους. Συγχώνευση όλων των κρατικοποιημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα.

Διαγραφή μέρους των χρεών από τα νοικοκυριά και των προβληματικών μικρών επιχειρήσεων με σκοπό την ανακούφιση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων.

Η αναγκαστική για τις τράπεζες επαναδιαπραγμάτευση όλων των δανείων και ο τερματισμός του ανατοκισμού στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια  τα οποία δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση. Όπως έχουμε πει η συνταγή από την αρχή είναι λανθασμένη και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις με «παράπλευρες απώλειες» την πλουτοκρατία και τη φοροδιαφυγή.

Ειδικά προγράμματα με προδιαγραφές για την στήριξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των νέων.
Τα Κυπριακά προϊόντα να τύχουν προνομιακής φορολογικής μεταχείρησης έναντι των προϊόντων εισαγωγής, καλούμε τους πολίτες να αγοράζουν μόνο Κυπριακά και Ελληνικά προϊόντα.
Την προστασία των Κυπριακών επιχειρήσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό ξένων εταιριών που εκμεταλλεύονται το μέγεθός τους, δημιουργία λαϊκών αγορών σε μεγάλες κοινότητες ή συμπλέγματα.

Μειώνουμε το κρατικό μας μισθολόγιο αλλά όχι τον αριθμό εργοδοτουμένων, οι γυναίκες πλέον να υπηρετούν την Ε.Φ. ή το δημόσιο, για μία περίοδο από 6 μέχρι 12 μήνες αντί στρατιωτικής θητείας.

Τι θα πετύχουμε με αυτά:

Η κατάρρευση του ευρώ είναι επικείμενη, θα γίνει όμως μόνο όταν το θελήσουν οι Γερμανοί και όταν απομυζήσουν όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Ευρωπαϊκού νότου και υποτάξουν ταξικά τα έθνη.

Με την δική μας πρόωρη οικιοθελή αποχώρηση αποφεύγουμε τα πιο πάνω και προστατεύουμε την πατρίδα μας από μια πολυετή θύελλα που θα παρασύρει τα πάντα.
Διατηρούμε την συνοχή του Έθνους, την Ελληνικότητά μας, τα σύνορά μας, αυτά που τουλάχιστον μπορούμε για την ώρα να ελέγξουμε, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, μειώνουμε το κόστος δανεισμού των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκμεταλλεύομαστε τον Εθνικό μας πλούτο χωρίς να χρειαστεί να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Προσφέρουμε δωρεάν υγεία και παιδεία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες μας.
Με τους επιπλέον πόρους επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας και πραγματοποιούμε στρατηγικές συμμαχίες με ισχυρά περιφερειακά κράτη, εχθρικά προς την Τουρκία.
Ρίχνουμε βάρος στις νέες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την παιδεία, την υγεία, τη βιομηχανία  τροφίμων, τον τουρισμό, αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας και εργαζόμαστε περισσότερες ώρες μειώνοντας έτσι τα κόστα παραγωγής κάνοντας τα Κυπριακά προϊόντα πιο ελκυστικά και ανταγωνιστικά.

Πρώτη και πάνω από όλα, η Πατρίδα.

Τέλος η σταδιακή αποχώρηση όλων των κοινοτικών πολιτών (πλην των Ελλαδιτών) θα οδηγήσει στην πλήρη απασχόληση των Κυπρίων.
Είναι θέμα απόλυτης εθνικής σημασίας, οι πολίτες να πεισθούν για τα πιο πάνω για να μπορούν πλέον να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους και να κατανοήσουν πως ο Τουρκικός επεκτατισμός καραδοκεί και ο Ανθέλλην Ευρωβορράς δεν μετρά την ώρα να μας λεηλατήσει όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Αδέλφια, ο εχθρός είναι προ των πυλών. Τώρα αντίσταση στην Τρόικα.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

Ιωαννίκιος

Δημοφιλείς αναρτήσεις