Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Αφρίκα" καρφώνει Αναστασιάδη για Κυπριακό


Δημοσίευμα της τουρκο"κυπριακής" εφημερίδας "Αφρίκα" στις 20 Νοεμβρίου αναφέρεται στη νέα προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, που θα ξεκινήσει μετά το τέλος των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο. Το αμερικανικής και νατοϊκής έμπνευσης σχέδιο, προνοεί την κατάργηση των εγγυήσεων από Βρετανία, Ελλάδα και Τουρκία και αντικατάστασή τους από εγγυήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Σε περίπτωση υπογραφής, θα παραχωρηθεί μια από τις βρετανικές βάσεις στο ΝΑΤΟ, για να μετατραπεί σε βάση της συμμαχίας, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο το νέο κράτος το πρώτο αποκλειστικά νατοϊκό προτεκτοράτο, στα θερμά νερά της Αν. Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ακανθώδες θέμα του περιουσιακού θα λυθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με την μέθοδο των αποζημιώσεων, εξοβελίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των προσφύγων για επιστροφή. Το δε πολιτειακό σύστημα του νέου μορφώματος θα είναι μια χαλαρή ομοσπονδία, δηλαδή συγκεκαλυμμένη συνομοσπονδία, όπως την ονειρεύεται δηλαδή ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως το σχέδιο θα έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας καθώς βασίζεται στην σχεδόν σίγουρη εκλογή του δυτικόστροφου και νεοφιλελεύθερου Νίκου Αναστασιάδη. Δεν ξεχνάει να αναφερθεί και στο φυσικό αέριο υποστηρίζοντας πως μέσα στους σχεδιασμούς είναι η μεταφορά του μέσω των τουρκικών αγωγών προς την Τουρκία, ενώ αναφέρει και την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο John Koening, σε μυστική σύσκεψη στην Άγκυρα για το προαναφερθέν θέμα.

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταλαβαίνουμε την επιθυμία στελεχών συγκεκριμένων πρεσβειών για την πριμοδότηση συγκεκριμένου υποψηφίου. Τα δε σχέδιά τους για την αναμόρφωση ολόκληρης της περιοχής της Αν. Μεσογείου αλλά και γενικότερα της Μέσης Ανατολής, δεν μπορούν παρά να έχουν μέσα και την διευθέτηση του Κυπριακού, με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για τους ίδιους. Το δε φυσικό αέριο είναι φαίνεται το πριμ για αυτόν που θα καταφέρει να πάρει το γεωπολιτικό τρόπαιο, που δεν είναι άλλο από τον γεωστρατηγικό έλεγχο της Κύπρου.

Θα πρέπει λοιπόν οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες της Κύπρου να έχουμε την προσοχή μας όχι μόνο στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η πατρίδα μας, αλλά και στα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι για το μέλλον του τόπου μας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις