Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Το Ε.ΛΑ.Μ. στο μνημόσυνο του Σάββα Ροτσίδη

Η Τ.Ο. Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ήρωα του Μάμμαρι, Σάββα Ροτσίδη ο οποίος φονεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1958 σε περιοχή του Αγρού, σε ενέδρα που του έστησαν Άγγλοι στρατιώτες.

Οι εθνικιστές απέδωσαν φόρο τιμής στο παλληκάρι του Μάμμαρι, με τον τρόπο που του αρμόζει και μακριά από τα μικροκομματικά τερτίπια των εκάστοτε πολιτικάντηδων, αλλά με σεμνότητα και ήθος προς την μνήμη του ήρωα.

Τα μέλη του κόμματος, αποχώρησαν από την εκκλησία όταν ο εγκάθετος του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου καλέστηκε να εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο. Αποδείξαμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι βαρεθήκαμε να ακούμε τα ψεύδη που αναφωνούν σε μνημόσυνα φορώντας πατριωτικά προσωπεία. Σαν Έλληνες Εθνικιστές δεν ανεχόμαστε να αμαυρώνουν τα μνημόσυνα των ιερών αγωνιστών του έθνους μας οι άνθρωποι οι οποίοι ξεπουλάνε καθημερινά τις θυσίες τους.

Στην συνέχεια κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνων αποδοκιμάστηκαν έντονα οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες, για την προδοτική πολιτική που ασκούν στο Κυπριακό αλλά και στην οικονομία.


Με το πέρας του μνημόσυνου τα μέλη μας προσέγγισε η αδελφή του ήρωα, η οποία μας εξέφρασε την μεγάλη της ικανοποίηση για την παρουσία των μελών μας και ότι αναπτερώθηκε η αισιοδοξία της βλέποντας άτομα να νοιάζονται ακόμα για τον αδελφό της. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι ζωντανέψαμε με την παρουσία μας, το νεκρό μέχρι σήμερα μνημόσυνο.Στην συνέχεια ενώ όλοι οι πολιτικάντηδες έτρεξαν προς άγραν ψήφων στο εθνικόφρον σωματείο της περιοχής, εμείς είχαμε την τιμή να προσκαλεστούμε στο πατρικό σπίτι του ήρωα, όπου παρόντες ήταν μόνο οι συγγενείς και συναγωνιστές του. Στο σπίτι έγινε εξιστόρηση των γεγονότων από την αδελφή του ήρωα, η οποία μας αφηγήθηκε λεπτομερώς ιστορίες του Ροτσίδη όπως αυτή τις έζησε.Εμείς σαν μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) υποσχόμαστε πως δεν θα υποστείλουμε ποτέ τα λάβαρα του αγώνα. Οι ήρωες μας έχυσαν πολύτιμο αίμα για την λευτεριά και την Ελληνικότητα αυτού του τόπου για να αφήσουμε κάποιους να τον ξεπουλήσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις