Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου (29/11/12) Καταστρέφουν την μεσαία τάξη, ενώ έπεται και συνέχεια …Η ανικανότητα των κυβερνώντων αλλά και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων να ελέγξουν την οικονομία, φέρνει αλυσιδωτά προβλήματα. Η τρομοκρατία που άσκησαν μέσω των ΜΜΕ οι πολιτικάντηδες μας για να υποδουλώσουν τoν λαό μας σε δανειακές συμβάσεις, είχε σοβαρό αντίκτυπο σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτό της μεσαίας τάξης.

Η μεσαία τάξη αν υπήρχε ένα Εθνικό κράτος θα διαφυλαττόταν ως κόρη οφθαλμού, δυστυχώς στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε αφέθηκε στο έλεος των κεφαλαιοκρατών που τους τσάκισαν κυριολεκτικά.


Πιο συγκεκριμένα έβαλαν λουκέτο 4 χιλιάδες επιχειρήσεις το πρώτο εννιάμηνο του 2012, ενώ πέραν του 20% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν κλείσει την τελευταία τετραετία και άλλες τόσες κινδυνεύουν (το 90% των υπάρχουσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων), αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας. Κάθε μέρα που περνά κλείνουν 4 επιχειρήσεις, οπόταν εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει προς τα πού οδηγούμαστε!

Δυστυχώς η κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη, δημιούργησε τεράστια χάσματα, αφού εξαφάνισε τις μεσαίες παραγωγικές τάξεις και άφησε μόνο την εργατική και την εργοδοτική τάξη, τις οποίες χωρίζει πλέον άβυσσος.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) το πιο πάνω ζήτημα έχει εξέχουσα σημασία, αφού για να υπάρχει κοινωνική αρμονία πρέπει να υπάρχει η μεσαία τάξη, η οποία θα καλύπτει το κενό μεταξύ των δύο άλλων τάξεων. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι μεσαίες τάξεις. 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις