Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (6/11/12) για την ανάρτηση τουρκικής σημαίας στην Επαρχία Λάρνακας

Συγκλονισμό προκάλεσαν τα περιστατικά που έγιναν ψες βράδυ σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας. Περιστατικά που ξεγυμνώνουν ακόμα μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά τα λεγόμενα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ότι με τις αδέξιες πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια έχουμε καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της ακριτικής κοινότητας Κελιά, όταν το πρωί αντίκρισαν στην θέση της Ελληνικής σημαίας να κυματίζει τουρκική σημαία, έξω από στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε αριθμός τουρκικών επιστολών και άλλων περίεργων αντικειμένων, όπως ένα δρεπάνι και μια αλυσοδεμένη κολοκύθα, ενώ σε τοίχο αναγράφηκε κάτι στα τουρκικά.

Όμως οι προκλητικές ενέργειες δεν έμειναν ως εδώ. Αργότερα εντοπίστηκε άλλο σκηνικό στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνιώτη, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή μεταξύ των χωριών Τρούλλοι και Κελιά. Βρέθηκε μια ελληνική σημαία που τοποθέτησαν στην πόρτα του. Στην σημαία αναγράφονταν διάφορα υβριστικά συνθήματα στα τουρκικά. Πιθανολογείται ότι η σημαία που βρέθηκε εδώ να ήταν η σημαία που κλάπηκε από την προηγούμενη εκκλησία.

Δεν μας έφταναν όλα αυτά. Ο απόλυτος εξευτελισμός των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας ήρθε όταν εντοπίστηκε και τρίτο παρόμοιο περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα θύμα των δραστών ήταν και το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη, όπου οι δράστες, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία και στη θέση της έβαλαν ένα μαύρο παντελόνι.

Εμείς διερωτόμαστε πού είναι η προστασία που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στους πολίτες της από τον κατακτητή. Τα πιο πάνω γεγονότα φανερώνουν την γύμνια που επικρατεί στον έλεγχο αλλά και το πόσο εύκολα μπορεί να διεισδύσει ο οποιοσδήποτε στις ελεύθερες περιοχές, αφού τα οδοφράγματα μοιάζουν σαν τρυπητήρι και να δράσει όπως αυτός νομίζει. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στις εν λόγω περιοχές υπάρχουν και στρατόπεδα τότε μπορεί εύκολα ο καθένας να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Εμείς θέτουμε όλους τους πολιτικάντηδες και τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους, για οτιδήποτε κακό μπορεί να συμβεί στο μέλλον, με αφορμή την συνεχιζόμενη και συνεχώς αυξανόμενη εισροή τούρκων στις ελεύθερες περιοχές, από την μέρα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά, τονίζει για πολλοστή φορά ότι πρέπει να κλείσουν ΑΜΕΣΑ και οριστικά τα οδοφράγματα.

Όσο για το περιστατικό αισθανόμαστε τυχεροί που έγινε μεμονωμένα και αναρτήθηκε μόνο μια σημαία, αφού με τους ριψάσπιδες, προσκυνημένους πολιτικάντηδες που μας διοικούν σήμερα πολύ φοβόμαστε μην ξυπνήσουμε μια μέρα και βρούμε να κυματίζουν τουρκικές σημαίες σε όλο το νησί.


Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις