Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (30/11/2012) σχετικά με τις νέες προκλήσεις του κατοχικού στρατού στην Αυλώνα


Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον κατοχικό στρατό στην Αυλώνα. Αφού πρώτα προχώρησαν στην παράνομη περίφραξη διάτρησης στη νεκρά ζώνη στις 14 Νοεμβρίου, σήμερα εμπόδισαν τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών να την απομακρύνουν.

Συγκεκριμένα, γύρω στα 60-70 άτομα των ειρηνευτικών δυνάμεων έσπευσαν το πρωί στο χώρο για να ξηλώσουν την παράνομη περίφραξη. Η αντίδραση του τουρκικού στρατού ήταν άμεση, αφού προχώρησε στον ακροβολισμό 200-250 στρατιωτών υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και επικρατεί αυτή τη στιγμή μια εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή.


Το όλο θέμα από την μέρα που δημιουργήθηκε έπεσε στα μαλακά, αφού οι πολιτικοί μας δεν προέβησαν σε καμιά ουσιώδη αντίδραση. Αντιθέτως θάφτηκε επιμελώς, ενώ στα ΜΜΕ δεν γινόταν καμιά αναφορά λες και δεν έγινε ποτέ τίποτα. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, δεν περιμέναμε καμία αντίδραση από τους ριψάσπιδες των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αν συμπεράνουμε από τις ενέργειες των πολιτικάντηδων μας, με βάση τους μέχρι σήμερα χειρισμούς τους στο κυπριακό ζήτημα, το πιο πιθανό ήταν να δηλώσουν: "πάμε λίγο πιο πίσω εμείς, ήσυχα να περάσουμε".
Κύριοι, πιο πίσω υπάρχει θάλασσα. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάντε επιτέλους τα απαραίτητα βήματα. Φανείτε έστω και την υστάτη αντάξιοι της ιστορίας και των προγόνων μας.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δηλώνουμε ξεκάθαρα πως όλες αυτές οι προκλήσεις των Τούρκων δεν μας φοβίζουν. Απαιτούμε άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων και διακοπή των οποιωνδήποτε συνομιλιών με το κατοχικό καθεστώς, που το ανάγουν από ένα παράνομο έκτρωμα σε μια αναγνωρισμένη κοινότητα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να θίξουμε και την στάση των Η.Ε.. Ένας οργανισμός που πρωτοστατεί στις προτάσεις επίλυσης του Κυπριακού, μας θέτει χρονοδιαγράμματα και εμφανίζεται και ως μεσολαβήτρια δύναμη που θα επιβάλει και θα εγγυηθεί την ειρήνη και την ομαλή συμβίωση στο νησί μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. 
Ας κάνουν πρώτα αυτά που πρέπει, αφού παρουσιάζονται ανίκανοι να επέμβουν στα πιο απλά ζητήματα, και ας αφήσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό να αποφασίσει το δικό του μέλλον με βάση τα ιστορικά του δίκαια.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να πυκνώσει τις γραμμές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν σήμερα σε αυτή την οικτρή κατάσταση.


Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις