Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (22/11/12) σχετικά με την παροχή φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος σε αλλοδαπούς


Και νέα στοιχεία που προκαλούν απέχθεια στην κοινή γνώμη, είδαν το φως της δημοσιότητας. Η έκφραση γη της επαγγελίας αρμόζει απόλυτα στην Κύπρο του σήμερα και αυτό όταν πρόκειται για τον οποιοδήποτε που δεν υπάρχει η λέξη Έλλην στο χαρακτηρισμό που εκφράζει την καταγωγή του.


Τα νέα στοιχεία αυτή την φορά έχουν να κάνουν με την ένταξη των πολιτικών προσφύγων σε ειδική κατηγορία για να λαμβάνουν πιο φτηνά ηλεκτρικό ρεύμα. Από την 1η Νοεμβρίου, περίπου 1.000 οικογένειες πολιτικών προσφύγων και αιτητών ασύλου στην Κύπρο που λαμβάνουν επιδόματα και βοηθήματα θα έχουν αυτό το προτέρημα.
Σύμφωνα με την εφ. «Φιλελεύθερος», σημαντική επιβάρυνση του κονδυλίου για την ειδική διατίμηση για δυσπραγούσες οικογένειες, (Ειδική Οικιακή Διατίμηση για τις πολύτεκνες και δυσπραγούσες οικογένειες - κωδ. 08), που είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί υπόψη από τη Ρυθμιστική Αρχή στους υπολογισμούς των κανονικών διατιμήσεων που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφού μέσω των κανονικών λογαριασμών καλύπτεται το έλλειμμα που δημιουργείται για τη ειδική διατίμηση – υπολογίζεται σε πέραν των €5 εκ. ετησίως.


Συγκεκριμένα, από το τέλος του 2010, με τα αρχικά δεδομένα, επιβλήθηκε επιβάρυνση της τάξης των €0,00134 ανά κιλοβατώρα και επιπρόσθετο ΦΠΑ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που υπολογίστηκε ότι καλύπτει τη «ζημιά» της ΑΗΚ.

Τελικά σε αυτό το κράτος έχουμε χρήματα; Ναι ή όχι; Γιατί για να προσφέρουν πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, σημαίνει έχουμε πλεόνασμα, άρα μπορούμε να το καλύψουμε. Στην  Κύπρο επίσης, ίσως να μην υπάρχουν οικογένειες δυσπραγούντων, και λόγο του πλεονάσματός μας ως φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι που είμαστε, είπαμε να βοηθήσουμε άλλους λαούς που χρειάζονται (;) βοήθεια.

Αίσχος! Ο πολιτικός εξευτελισμός και η αδεξιότητα των πολιτικάντηδών μας δεν έχει όρια. Ωθούν τον κόσμο  στην υπογεννητικότητα, αφού μειώνονται συνεχώς τα επιδόματα σε πολύτεκνους, τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθούνται οδηγούν τις οικογένειες στο να μην μπορούν και να μην θέλουν να αποκτήσουν τέκνο. Στον αντίποδα, τα τεράστια επιδόματα που χορηγούνται στους αλλοδαπούς, η χωρίς έλεγχο μισθοδοσία τους και η εύκολη εξεύρεση εργασίας αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος, μαζί με τα τεράστια πλεονεκτήματα που λαμβάνουν στις κάθε λογής υπηρεσίες, μετατρέπουν την Κύπρο σε ένα ελκυστικό προορισμό για τον κάθε λογής αλλοδαπό.

Και ας μην βγαίνουν κάποιοι πολιτικάντηδες, μεταγενέστερα, να φωνάζουν! Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα φέρουν την ευθύνη αφού ανέχονται όλη αυτή την κατάσταση χωρίς να αντιδρούν δυναμικά, βάζοντας όλοι το λιθαράκι τους. Η πολυπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύεστε δεν θα περάσει. Το αγκάθι στα σχέδιά σας, που λέγετε Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να ξέρετε ότι θα σας φράξει τον δρόμο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις