Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (21/11/12) σχετικά με την απεργία των οικοδόμων

Με το παρόν δελτίο τύπου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να εκφράσει την αμέριστή του συμπαράσταση προς τους απεργούς οικοδόμους, που κατέρχονται αρχής γενομένης από αύριο σε 48ωρη απεργία. Ένας τομέας που πλήγηκε πάρα πολύ από την ασυδοσία των εργοδοτών αλλά και την πολιτική ανικανότητα.

Η ασυδοσία της εργοδοτικής πλευράς, δημιούργησε τεράστια προβλήματα, αφού στο βωμό του κέρδους θυσίασε τους Κύπριους οικοδόμους για χάρη των φτηνών εργατικών χεριών, δηλαδή των κοινοτικών μεταναστών τους οποίους εκμεταλλεύεται ασύστολα.

Τώρα η εργοδοτική πλευρά προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο αντίξοες τις συνθήκες εργασίας. Ζητά τη μη καταβολή του ταμείου προνοίας, κατάργηση εορτών και φιλοδωρημάτων, αύξηση των ωρών εργασίας από 38 σε 40 την εβδομάδα, κατάργηση των υπερωριών και μείωση των μισθών μέχρι 30%, με την γνωστή σε όλους μας πλέον δικαιολογία, αυτή της «οικονομικής κρίσης» και των μέτρων που θα επιβάλει η Τρόικα.

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι κυβερνώντες, ούτε και τα  υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, αφού με την αδέξια πολιτική τους επέτρεψαν τα πράγματα να οδηγηθούν σε αυτό το σημείο.

Καταρχάς με την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, αφού δεν είχαν την πολιτική τόλμη να ψηφίσουν μέτρα ούτως ώστε να σταματήσουν το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που δέχτηκε η χώρα μας από κοινοτικούς μετανάστες μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και κατά δεύτερο λόγο δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν τα δικαιώματα για τους Κύπριους οικοδόμους από την ασυδοσία των εργολάβων.

Ένα σοβαρό κράτος, θα είχε υπό την επίβλεψή του τα πιο πάνω και θα λειτουργούσε σαν κατασταλτικός παράγοντας, ούτως ώστε να διαφυλάξει το μέλλον των εργατών για μια πραγματική κοινωνία δικαίου.

Και ας δηλώνουν κάποιοι τάχα προστάτες των εργατών ότι το κόμμα τους αποτελεί ασπίδα προστασίας για τους εργαζομένους του τόπου και ας το παίζουν και φιλολαϊκοί. Πραγματική ασπίδα προστασίας αποτελεί μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, που αποσκοπούν να προστατέψουν τον κάθε συμπατριώτη μας εργαζόμενο και να του αποδώσουν την θέση που του αξίζει στον κοινωνικό ιστό της χώρας. 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις