Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (17/11/12) σχετικά με την κατάθεση των τελικών προτάσεων της Τρόικα

Η τρόικα έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στην Κυβέρνηση τις τελικές προτάσεις της για το περιεχόμενο του μνημονίου για την παροχή του δανείου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι προτάσεις αυτές είναι ακόμη χειρότερες από τις αρχικές προτάσεις, ζητώντας ακόμη 225 εκ. Ευρώ περικοπών. 

Να θυμίσουμε πως στις πρώτες προτάσεις της τρόικα, περικόπτονταν μισθοί και συντάξεις καθώς και ο 13ος μισθός, ενώ ζητείτο και η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Προτάσεις οι οποίες στα λόγια κρίθηκαν από πολλούς ως απαράδεκτες ακόμα όμως και η ίδια η "φιλεργατική" κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, συζήτησε παραγωγικά με την τρόικα για να φτάσουμε στις σημερινές θέσεις.

Η τρόικα πλέον, εκτός από μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, 13ου μισθού επιδιώκει την σταδιακή μείωση της εισφοράς του κράτους στο ΤΚΑ (Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων) που σημαίνει ότι αυτό θα περάσει σταδιακά σε ιδιωτικά χέρια και κεφάλαια... Επίσης απαιτεί την ιδιωτικοποίηση ακόμα και των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν τα κέρδη από το φυσικό αέριο να κατευθύνονται για αποπληρωμή των χρεών, αποδεικνύοντας πως προσπαθούν να βάλουν χέρι στα κέρδη από τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. 

Σε αυτή την αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική, οι ξένοι δανειστές και τα εδώ παπαγαλάκια τους θα βρουν τους Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) απέναντί τους. 

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις