Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (15/11/12) για τις δηλώσεις ασέβειας του Bjorn Luley


"Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιo λόγο κυματίζει η Ελληνική Σημαία στο νησί, αντί για την Κυπριακή".

Η πιο πάνω δήλωση ανήκει στον διευθυντή του Γερμανικού Μορφωτικού Ινστιτούτου 'Γκαίτε' στη Λευκωσία, Bjorn Luley, που έγινε σε πρόσφατη εκδήλωση, με τίτλο 'Κύπρος Λογοτεχνικός Προορισμός».


Δεν έμεινε όμως μόνο μέχρι εκεί, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα αφού δήλωσε ότι το να γιορτάζουν οι Κύπριοι τις ελληνικές εθνικές εορτές είναι  "σαν να γιορτάζουν στη Γερμανία τη γιορτή της βασίλισσας της Νορβηγίας."  

Δηλώσεις όμως που θάφτηκαν περίτεχνα από τα ΜΜΕ στην Κύπρο αλλά και από όλα τα πολιτικά κόμματα, αφού το παραμικρό δεν ακούστηκε, αλλά ούτε και υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο.

Καθήκον όλων αυτών που γεμίζουν το τελευταίο διάστημα τα τηλεοπτικά πάνελ, αραδιάζοντας ένα σωρό κάλπικες υποσχέσεις στον κόσμο για λίγες ψήφους, με έπαθλο την προεδρική καρέκλα, ήταν όχι μόνο να απαντήσουν, αλλά και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενάντια σε κάποιον που επιδεικνύει ασέβεια στην εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Κύπρου. Όλοι αυτοί οι «υπερασπιστές» της Δημοκρατίας θα έπρεπε να προασπίσουν πρώτα απ' όλα το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού οι πιο πάνω δηλώσεις συνιστούν υπόσκαψη του Συντάγματός μας.

Μήπως όμως, αυτές οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω των πολιτικών μας κομμάτων και των ξένων εντολοδόχων τους; Μήπως αυτό αποτελεί επιδίωξη κάποιων κύκλων που θέλουν να προωθήσουν μία "νεοκυπριακή" ταυτότητα; Γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση, αντιθέτως όμως υπήρξε αυτή η εγκληματική ανοχή;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Γερμανική πρεσβεία όπως απολογηθεί εκ μέρους του διευθυντή του Γερμανικού Ινστιτούτου για την ασέβεια που έδειξε προς την ιστορία της Κύπρου. Οι πιο πάνω δηλώσεις που εκστομίζουν οι "πολιτιστικοί επίγονοι" του φιλέλληνα Γκαίτε, εκτός των άλλων, αποτελούν ύβρη προς τον Γκαίτε και φυσικά δεν τιμούν καθόλου και το ίδιο το Ινστιτούτο.

Να ενημερώσουμε δε τον κ. Luley, ότι αυτός ο τόπος μετρά πάνω από 3εις χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας. Όσοι κατακτητές και αν πέρασαν από αυτό το νησί παρέμεινε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και δεν θα έρθει ένας Γερμανός διευθυντής Ινστιτούτου να το αλλάξει αυτό.

Τέλος, αν στην Κύπρο υπήρχε σοβαρό κράτος θα προχωρούσε ΑΜΕΣΑ στην απέλαση του εν λόγω κυρίου που δεν σέβεται την ιστορία του τόπου που τον φιλοξενεί. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά υπάρχει, σε ένα καίριο ζήτημα, εγκληματική ανοχή και ολιγωρία. 

Είναι καιρός κάποιοι να κάνουν πράξεις και να  αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ...

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις