Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση μνήμης στην Χλώρακα, Πάφος (10/11/12)


Για ακόμα μια χρονιά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε δυναμικά το παρόν και τίμησε για ακόμα μια φορά τον μεγάλο αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, στην περιοχή της Χλώρακας στην επαρχία της Πάφου. 


Σε μια σεμνή τελετή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και των μέσων μαζικής επικοινωνίας, η Τοπική Οργάνωση Πάφου κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλα μέλη μας από την υπόλοιπη Κύπρο έπραξαν το αυτονόητο, αποδίδοντας φόρο τιμής στον μεγάλο στρατηγό. 

Το παρόν τους έδωσαν και παλαιοί αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενέστερα για την δράση και την ζωή του Γρίβα Διγενή. 

Μετά την λήξη της τελετής έγινε επίσκεψη και περιήγηση στο μουσείο όπου φυλάσσεται το πλοιάριο "Άγιος Γεώργιος" το οποίο μετέφερε τον αρχηγό της Ε.Ο.ΚΑ. στις 10 Νοεμβρίου το 1949 στην Κύπρο για να ξεκινήσει έτσι τον απελευθερωτικό αγώνα εναντίον του αγγλικού ζυγού. 

Έλαμψαν διά της απουσίας τους για ακόμα μια φορά οι "πατριώτες" πολιτικάντηδες της Κύπρου, που ευδοκιμούν σήμερα στις μέρες μας ελέω προεδρικών εκλογών, αυτήν την ιστορική μέρα αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ξέχασαν την ιστορία αυτού του τόπου και ότι έχουν αντικαταστήσει τα ιδανικά με τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει πως δεν ξεχνά όσα χρόνια και να περάσουν και πάντα θα είναι επί των επάλξεων για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική.
Δημοφιλείς αναρτήσεις