Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Όταν και οι αρθρογράφοι του Πολίτη ανησυχούν...

Η άνοδος του εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρο συζητείται πάρα πολύ ανάμεσα στις τάξεις των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δηλαδή των δημοσιογράφων, των πολιτικών και των επιχειρηματιών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν με ακρίβεια αυτό που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γίνει και στην Κύπρο, την άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στα πρότυπα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, προβαίνουν σε "προληπτικά κτυπήματα" για να ανακόψουν την πορεία αυτή. Στην προσπάθεια αυτή συγκαταλέγεται και το άρθρο του Διονύση Διονυσίου, ο οποίος είναι αρχισυντάκτης της νεοφιλελεύθερης και ανανικής εφημερίδας Πολίτης. Στην έκδοση της προηγούμενης Κυριακής υπήρχαν τρία άρθρα τα οποία κατηγορούσαν το εθνικιστικό κίνημα σε Ελλάδα και Κύπρο συναγωνιζόμενα το ένα με το άλλο στην χολή και τον "αντιφασισμό".

Παραθέτουμε το άρθρο ολόκληρο πιο κάτω και στο τέλος θα προσθέσουμε κάποια δικά μας καταληκτικά σχόλια. 

Είναι ξεκάθαρο πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πλέον αντλεί υποστηρικτές και μέλη από κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση και πολιτικό χώρο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ο Λαϊκός Εθνικισμός, η ιδεολογία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι ανώτερη από τα παλαιά κόμματα του κατεστημένου και δεν κάνει αποκλεισμούς σε κανένα. Ένας ακόμη λόγος είναι η σταθερότητα στις απόψεις μας και η δικαίωση των θέσεών μας. Για παράδειγμα όταν το 2009 πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκδήλωση κατά των λαθρομεταναστών, όλοι μας καταδίκασαν ενώ ένα χρόνο μετά το θέμα της λαθρομετανάστευσης έπαιζε πάρα πολύ στην επικαιρότητα και παραμένει μέχρι σήμερα. Το ίδιο συνέβηκε και με την θέση του κινήματος για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όπου και πάλι όταν το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα πριν μερικές εβδομάδες, κάποιοι ήρθαν και πάλι στα λόγια μας, αν και αυτό έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση δανεισμού μας από τους διεθνούς τοκογλύφους της Τρόικας, αφού είμαστε η μόνη δύναμη που τάσσεται κάθετα εναντίον του μνημονίου, το οποίο όλοι οι υπόλοιποι το παρουσιάζουν σαν σανίδα σωτηρίας.

Τις ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), κρίνει θετικά ο μέσος Έλληνας της Κύπρου, που ολοένα και περισσότερο μας συμπαθεί και εντάσσεται στις γραμμές μας. Στον κόσμο αυτό που πιστεύει σε εμάς και ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας δεν έχουμε παρά να του υποσχεθούμε πως θα είμαστε δίπλα του και θα εντείνουμε τον αγώνα για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική. 

ΥΓ. Προς κ. Διονύση:
Το λογοτεχνικό γράψιμο και ύφος το έχετε δανειστεί πλήρως από συναδέλφους σας στην Ελλάδα αλλά και bloggers, οι οποίοι συγγράφουν τέτοιες μικροϊστοριούλες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γεμάτες με υπερβολές και παραπληροφόρηση. Μοναδικός σκοπός τους να περάσουν ένα "αντιφασιστικό μήνυμα" προς τον αναγνώστη ή και να του εξηγήσουν το κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο της ανόδου του Εθνικισμού. Απλά να σας πληροφορήσουμε πως τα αποτελέσματα είναι παντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις