Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Νίκο τι πίνεις και δεν μας δίνεις;


Η ψηφοθηρία και το προεκλογικό ψέμα ήταν ανέκαθεν δύο από τα πολλά, ανήθικα μέσα της Συναγερμικής παράταξης για να ικανοποιήσει την ακόρεστη όρεξη των στελεχών της για εξουσία. Φέτος όμως είπαν να πρωτοτυπήσουν.Για το εθνικό, ακούσαμε όλων των ειδών τις μπούρδες από το στόμα τους. Στην οικονομία ουσιαστική λύση δεν πρόκειται να δώσουν, για να μην δυσαρεστήσουν τα εγχώρια και ξένα αφεντικά τους. Στο μεταναστευτικό; Μία από τα ίδια. Εισαγόμενες ψήφοι για την πάρτη τους. Έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να κερδίσουν την νεολαία που έχει γυρίσει τις πλάτες της στην πολιτική...

Αποποινικοποίηση της μαριχουάνας! Όταν η νεολαία όμως δεν έχει παιδεία, δεν έχει ιδανικά είναι επιρρεπής σε οτιδήποτε. Κάπνισμα, τζόγο, αλκοόλ, ναρκωτικά. Οι γνωστοί κύκλοι μάλλον θέλουν να κάνουν την Κύπρο Άμστερνταμ και την νεολαία μας κοιμισμένη. Όχι ότι θέλει και πολύ φυσικά έτσι όπως την κατάντησαν.

Με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων η Κύπρος κατάντησε η παιδική χαρά των εμπόρων και υπεραγορά ναρκωτικών. Πολλαπλασιάστηκαν οι χρήστες. Πολλαπλασιάστηκαν οι έμποροι. Πολλαπλασιάστηκαν οι νέοι άνευ συνειδήσεως. Θέλουν από πολίτες να μας μετατρέψουν σε ιδιώτες, να μας απασχολεί μόνο η ζωούλα μας, το αυτοκινητάκι μας και να μην έχουμε την δυνατότητα να σκεφτούμε παραπέρα. Γιατί η νεολαία πάντα πρωτοστατούσε στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες. Είχε την δυνατότητα να σκεφτεί καθαρά, είχε το σθένος να κάνει την σκέψη της απόφαση και είχε την ρώμη την απόφαση να την κάνει πράξη. Τώρα η μεγάλη πατριωτική παράταξη του Νίκου θέλει τους νέους μπαφιάριδες καταναλωτές που το πολύ πολύ να σηκώνουν καμιά σημαία σε κάποιο κλιματιζόμενο κλειστό γήπεδο, κάπου χωμένο μακρυά από την πραγματικότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης αν ήθελε όμως πραγματικά να αποποινικοποιηθεί η μαριχουάνα θα το έκανε ήδη, ή τουλάχιστον θα το επιχειρούσε. Πολύ απλά θα κατέβαζε πρόταση νόμου στην βουλή και θα το προωθούσε στην κοινωνία. Αλλά είναι ένα προεκλογικό τέχνασμα που θα πέσει στο κενό σίγουρα. Και αυτό είναι που το κάνει αισχρό, η κοροϊδία. Άλλωστε τι θα έλεγαν οι χαζοχαρούμενοι "θεοσεβούμενοι" συναγωνιστές του. Αλλά το παπατζιλίκι είναι η τέχνη του Συναγερμού. Πουλούν αντιομοσπονδία και ομοσπονδία, συντηρητισμό και φιλελευθερισμό, πατριωτισμό και διεθνισμό, ευρωπαϊσμό και ευρωσκεπτικισμό κλπ. Πουλούν και τα ίδια τα σόγια τους για τις ψήφους. 

Γι' αυτό αντί επιλόγου θα κλείσω με ένα ωραίο δίστιχο που αλίευσα από το διαδίκτυο: 
 «Ο Νίκος κι αν εγέρασε κι έβαψε το μαλλί του 
μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του»

Γιαλλουρίδης Ανδρέας
Πρόεδρος
Ε.Κ.Ε.Κ.Φ Μετώπου Φοιτητών 

Δημοφιλείς αναρτήσεις