Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου (17/10/12) για την παροχή τροφίμων σε χαμηλότερες τιμές

Νέες προτάσεις και νέες κινήσεις συζητούνται σε πολιτικούς κύκλους για καταπολέμηση της κρίσης και τάχα «στήριξης» των ευπαθών οικονομικά ομάδων. Η ιδέα έχει να κάνει με την παροχή τροφίμων σε πιο χαμηλές τιμές σε άπορες οικογένειες.

Δυστυχώς όμως σκέψεις και ιδέες πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι φιλοχρήματοι πολιτικάντηδές μας και οι καρχαρίες κεφαλαιοκράτες, δεν μπορούν παρά μόνο να αποσκοπούν στο κέρδος των ιδίων αλλά και του περίγυρού τους, και φυσικά σε ουδεμία περίπτωση αποσκοπούν στο γενικό καλό της πατρίδας και των πολιτών της.

Και για να συγκεκριμενοποιήσουμε, η λαμπρή ιδέα που συζητείται τις τελευταίες μέρες στους κύκλους του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι αυτή της διάθεσης προϊόντων με περασμένη ημερομηνία κατανάλωσης. Τα προϊόντα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα βρίσκονται στις υπεραγορές σε διαφορετικά ράφια, θα υπάρχει σχετική ένδειξη ότι είναι «ληγμένα» προϊόντα και θα παραχωρούνται σε χαμηλότερες τιμές. Για να μπορούν οι οικονομικά ευπαθείς ομάδες, όπως τονίζουν, να προμηθευτούν πιο εύκολα αυτά τα προϊόντα.

Να αναφέρουμε ότι τα προϊόντα με την περασμένη ημερομηνία κατανάλωσης, κανονικά αποσύρονται από το παζάρι και επιστρέφουν πίσω στον προμηθευτή ή το εργοστάσιο που τα παράγει και αυτοί με την σειρά τους τα ανακυκλώνουν ή τα καταστρέφουν. Οπόταν όπως μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί, δεν επιφέρουν κανένα κέρδος αλλά ζημιά στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τασσόμαστε κάθετα ενάντια στην κίνηση αυτή που συζητείται τον τελευταίο καιρό. Οι λόγοι πολλοί και ευνόητοι για τον κάθε συμπατριώτη μας, γι' αυτό δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε όλους. Είναι μια κίνηση που έχει σαν σκοπό να επιφέρει κέρδος, από τα «χαμένα» προϊόντα, για τους μεγαλοκαρχαρίες των εταιρειών τροφίμων, έστω και την υστάτη.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος που τασσόμαστε κατά της ενέργειας αυτής, είναι η υγεία. Δεν νοείται να διακινδυνεύουν κατ’ ουδένα λόγο την δημόσια υγεία. Ας μας πουν οι διάφοροι φωστήρες, ποιος θα επωμίζεται τα ιατρικά έξοδα σε περίπτωση μιας δηλητηρίασης κάποιου μέλους των οικογενειών ή ακόμη και ολάκερης οικογένειας;

Επίσης ως γνωστό τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης, αποσύρονται από την αγορά λίγο καιρό πριν εκπνεύσει η ημερομηνία αυτή, αφού ο καταναλωτής προτιμά τις συσκευασίες που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κατανάλωσης. Αφού νοιάζονται τόσο για το δημόσιο καλό και αφού τα προϊόντα που αποσύρθηκαν από την αγορά δεν επιφέρουν κανένα κέρδος, ας δημιουργηθούν ειδικοί οργανισμοί, οι οποίοι σε συνεργασία με το γραφείο Ευημερίας (για παράδειγμα) ή άλλους παρόμοιους οργανισμούς που θα ενημερώνουν ποιες οικογένειες έχουν ανάγκη και να διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ φαγητό σε αυτές, με την υπόδειξη ότι είναι με μικρή διάρκεια ζωής τα τρόφιμα αυτά αλλά μπορούν να καταναλωθούν και λίγες μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. 
Αν πάλι σας είναι δύσκολο να δημιουργήσετε αυτούς τους οργανισμούς, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και τα μέλη του είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε αυτό το έργο με εθελοντική εργασία!!!

Και αφού όλοι εσείς είστε τόσο φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι και σκέφτεστε τόσο πολύ το γενικό καλό αυτού του τόπου και των πολιτών του, ας πάρετε εσείς τα ληγμένα προϊόντα στο σπίτι σας και με τα χρήματα που θα σας περισσεύουν αγοράστε προϊόντα τα οποία θα διαθέσετε σε άπορες οικογένειες.

Τρόποι και ιδέες υπάρχουν, πολιτική βούληση υπάρχει;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις