Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μετώπου Φοιτητών (10/10/12) για την πολιτική μετάλλαξη της Πρωτοπορίας


Για ακόμα ένα ακαδημαϊκό έτος, οι μεταλλάξεις της «εθνικόφρονος» φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία, συνεχίζονται χωρίς τέλος. Είναι γνωστό πως φέτος θα λάβουν χώρα οι προεδρικές εκλογές, στις οποίες κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Νίκος Αναστασιάδης με κεντρικό του σύνθημα το «Ενώνουμε Δυνάμεις», σε μία προσπάθεια να κάνει ανοίγματα σε όλους…


Όλοι χωράνε στο νέο σχήμα του ΔΗΣΥ, κεντρώοι, νεοφιλελεύθεροι, «πατριώτες», «ανανιστές» αλλά και «αντι-ανανιστές».  Μια εκστρατεία που φαίνεται θα προωθηθεί και στα πανεπιστήμια μέσω της Πρωτοπορίας.

Η φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, πιστό αντίγραφο του κόμματός της συνεχίζει και αυτή τις μεταλλάξεις. Την πρώτη μέρα έναρξης  του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, είδαμε το καινούργιο πανό της Πρωτοπορίας. Ένα πανό σε διάφορους «χαριτωμένους» χρωματισμούς, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που καμία σχέση δεν έχει με τα μπλε πανό που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια
Ξέραμε βεβαίως πως η Πρωτοπορία κάθε άλλο παρά εθνικόφρων φοιτητική παράταξη είναι. Πάντοτε όμως χρησιμοποιούσε πατριωτική ρητορική και εθνικά σύμβολα για να μαζέψει τους πατριώτες φοιτητές, οι οποίοι έπεφταν στην παγίδα της. Τώρα οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν αν και είμαστε σίγουροι πως η ρητορική θα παραμείνει «πατριωτική» τουλάχιστον προς τους πατριώτες φοιτητές.

Καλούμε λοιπόν τους συμφοιτητές μας με σωστές εθνικές απόψεις, να απεγκλωβιστούν από την Πρωτοπορία και να περάσουν στην πραγματική Εθνική Αντίσταση, που είναι το Ε.Κ.Ε.Κ.Φ. Μέτωπο Φοιτητών, η φοιτητική παράταξη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Δίπλα μας σας υποσχόμαστε, αδιάκοπο αγώνα για τα δικαιώματα του φοιτητή και για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις