Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου (04/10/12) - σχολιασμός δηλώσεων Αναστασιάδη

Ο κ. Αναστασιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες εντάσσονταν στα πλαίσια του σχολιασμού της σύλληψης των τριών αστυνομικών, αποκάλεσε λαϊκισμό και συναισθηματισμούς το αίτημα σημαντικής μερίδας του Κυπριακού Ελληνισμού για κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Αντιθέτως, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), εδώ και χρόνια διαδηλώνουμε υπέρ του κλεισίματος των οδοφραγμάτων για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, όπως: 

- Το γεγονός ότι η συνεργασία και μόνον με το ψευδοκράτος αποτελεί πράξη αναγνώρισής του.

- Το αποδεδειγμένο γεγονός ότι τα οδοφράγματα συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους.

- Την δραματική αύξηση του παραεμπορίου όπλων, ναρκωτικών και λοιπών.

- Την διεκόλυνση της τουρκικής κατασκοπείας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεπώς, το κλείσιμο των οδοφραγμάτων δεν είναι ένα συναισθηματικό και σπασμωδικό σύνθημα, αντιθέτως είναι πολιτική μας θέση που διέπεται από σοβαρά επιχειρήματα, τα οποία ο κ. Αναστασιάδης αγνοεί προκλητικά, την ίδια ώρα που θέλει να πείσει τον λαό ότι το κόμμα του δεν είναι ο καλύτερος συνεργάτης των ξένων στα σχέδια ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. Χαιρόμαστε, όμως, διότι η δήλωσή του αυτή είναι από μόνη της μια ξεκάθαρη απάντηση στους προπαγανδιστές του που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους αγνούς πατριώτες στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αντιθέτως, συναισθηματισμοί είναι τα πανηγυράκια με τα μπαλόνια και τα τριαντάφυλλα αυτών που άνοιξαν τα οδοφράγματα, με την πολιτική των οποίων ο κ. Αναστασιάδης ταυτίζεται πλήρως.

Ευθύνες έχουν όμως και οι υπόλοιποι θεσμικοί παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι δεν έχουν πράξει τίποτε απολύτως για το θέμα. Αντιθέτως, τώρα που το θέμα έλαβε δημοσιότητα λόγω της παράνομης σύλληψης των αστυνομικών μας προσπαθούν να το καπηλευθούν, οι ίδιοι που όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) φώναζε από το 2008 για το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων το αποκαλούσαν ακραίο.

Είναι ολοφάνερο ότι με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Αναστασιάδης προσπάθησε να μειώσει τις θέσεις του κόμματός μας, διότι γνωρίζει πως άνοδος των Εθνικιστών ισούται με κάθοδο των προδοτών. Εμείς κλείνοντας δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά που μας βοηθά να αποδείξουμε στους δύσπιστους ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον πατριωτισμό, ούτε με το αντιομοσπονδιακό Κίνημα. Στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στις ευθύνες που μας αναλογούν και απαιτούμε, να κλείσουν αμέσως τα οδοφράγματα.

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


Δημοφιλείς αναρτήσεις