Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου (01/10/12) σχετικά με την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη στις 16 Αυγούστου 1960, μετά από την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου και καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε 1η Οκτωβρίου. Δυστυχώς αυτή η ανεξαρτησία δεν ήταν το όνειρο και ο στόχος του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και των χιλιάδων αγωνιστών της. Ο στρατηγικός σκοπός του ήταν η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ενώ η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εκλήφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού της Κύπρου ως ένας σταθμός για την πραγμάτωσή του. 


Οι Βρετανοί κατάφεραν μέσω του εκφοβισμού της διχοτόμησης να σύρουν την πλευρά μας σε μια περιορισμένη ανεξαρτησία, η οποία απέκλειε την Ένωση με την Ελλάδα και έδινε υπερπρονόμια στην Τουρκική μειονότητα της Κύπρου.

Σήμερα ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη ανεξαρτησία απειλείται από την επιχειρούμενη λύση του Κυπριακού, την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, προωθούμενη από πολιτικούς οι οποίοι αποκρύπτουν τις επικίνδυνες διατάξεις της. Ταυτόχρονα η οικονομική μας ανεξαρτησία απειλείται και από την διεθνή κλίκα των τοκογλύφων, η οποία προσκλήθηκε για να "βοηθήσει" την κυπριακή οικονομία.

Για τον λόγο αυτό, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση για αγώνα, στις δύσκολες μέρες που έρχονται πάνω από την Κύπρο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις