Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Tο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο Γέρι


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Γερίου, του Ιωνά Νικολάου, Κυριάκου Κολοκάση, και Κυριάκου Κακουλλή.

Οι δύο πρώτοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην μάχη του παλιού νοσοκομείου στις 31/8/56, κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ δια την αποτίναξη του Αγγλικού Ζυγού και την ένωση της Κύπρου μετά την μητέρα Ελλάδα. Ο Κυριάκος Κακουλλής έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 19/3/64 κατά την περίοδο της Τουρκοανταρσίας.


Αντιπροσωπεία του κινήματος μας παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε για να τιμήσει τους υπέρ πίστεως και πατρίδος μαχητές. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την κατάθεση του στεφάνου, από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ο κόσμος που ήταν παρών χειροκρότησε θερμά.

Από το μνημόσυνο - όπως αναμέναμε φυσικά - δεν έλειψαν βέβαια και οι ψηφοθηρικές παρουσίες, όπως αυτή του επίδοξου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανα(ν)στασιάδη, ο οποίος μάλλον έχασε το νόημα της ημέρας αφού στον επιμνημόσυνο λόγο του έκανε προπαγάνδα υπέρ της λύσης ομοσπονδίας κάτι που ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε σύσσωμος το 2004, αλλά ουδόλως νοιάζεται ο πρώτος υπέρμαχος της ομοσπονδίας.

Κάποιοι προτίμησαν να πέσουν υπερήφανοι, παρά να ξεφτιλιστούν ή να ξεπουλήσουν τον αγώνα και τα δίκαια τους. Αυτοί όταν έλεγαν «ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΛΑΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ» το εννοούσαν, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το χρησιμοποιούν μόνο ως ψηφοθηρικό τέχνασμα.
Εμείς  ως Έλληνες εθνικιστές και ως ΕΛΑΜίτες κρατήσαμε τις παρακαταθήκες της θυσίας των ηρώων μας, που έστω και την υστάτη στιγμή προτίμησαν το θάνατο για τις ιδέες τους και τα ιδανικά τους, αψήφησαν τον χάρο, και έπεσαν για την Ελληνικότητα αυτού του τόπου. Γι’ αυτό λοιποί ομοσπονδιακοί βάλτε καλά στο νου σας, πως όσο υπάρχει έστω και ένας ΕΛΑΜίτης, θα μας βρίσκετε εμπόδιο στα ύπουλα σχέδια σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις