Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκοπή μισθών νεοσύλλεκτων στρατιωτών

Το ανθελληνικό κράτος της Κύπρου έδειξε για μία ακόμη φορά τις προθέσεις του. Από τη μέρα εκλογής φάνηκε η θέληση για αποσάθρωση της Εθνικής Φρουράς. Οι περικοπές συνεχίστηκαν, με τους νεοσύλλεκτους αυτή τη στιγμή να δέχονται την υποβάθμιση των κυβερνώντων.
Συγκεκριμένα αποκόπηκε ο μισός μισθός των νεοσύλλεκτων που κατετάγησαν στις 6 Ιουλίου. 

Για έξι μέρες λοιπόν απέκοψε τον μισό μισθό η Κυβέρνηση. Είναι πράγματι γελοίες οι τακτικές της Κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική. Μπορούσαν να αποκόψουν από οπουδήποτε αλλού και όχι από τα παιδιά, που σε καιρούς που κάθε ιδέα χάνεται, υπηρετούν την πατρίδα. Την ίδια στιγμή που αμέτρητοι συνομήλικοι τους αναζητούν τρελόχαρτα για να αποφύγουν την στράτευση. Την ίδια στιγμή που παράνομοι αλλοδαποί παρουσιάζονται ως οικονομικοί πρόσφυγες και λαμβάνουν υπέρογκα επιδόματα, την ίδια στιγμή που οι αντιπαραγωγικοί βο(υ)λευτές χρυσοπληρώνονται, αποκόπτονται μισθοί από τους κληρωτούς στρατιώτες.

Για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα η Εθνική Φρουρά αποτελεί ραχοκοκαλιά της υπόστασης και της ασπίδας προστασίας της πατρίδας μας. Η συνεχής όμως υποβάθμιση έβλαψε σε εγκληματικό βαθμό τη μαχητικότητα της με ορατό κίνδυνο πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να καταστεί ένα κράτος δίχως άμυνα. Το έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό πως η παγκόσμια αυτή οικονομική ύφεση θα δώσει την αφορμή στην Κυβέρνηση να υποβαθμίσει την Εθνική Φρουρά. Σε λίγα χρόνια μάλιστα οι Κύπριοι θα έχουν αποδεχθεί την άθλια οικονομική τους θέση και συναινέσουν στην αποσάθρωση της Εθνικής Άμυνας. Άμοιρα των ευθυνών τους δεν είναι βεβαίως και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που σιωπηλά συναινούν στις αποκοπές αυτές. Μοναδική δύναμη ανάσχεσης αποτελεί αδιαμφισβήτητα σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για Εθνική Αναγέννηση και Κοινωνική Ανασυγκρότηση.


Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις