Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αστείο δημοσίευμα: Ο Έρογλου τα ρίχνει στο ΕΛΑΜ για δήθεν απειλές κατά Ε/κ πολιτικών


Φάκελοι με μαχαίρια και απειλητικά μηνύματα στάληκαν στον Πρόεδρο Χριστόφια, το σύμβουλό του, Γιώργο Ιακώβου, και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, επειδή ήπιαν καφέ μαζί του, υποστήριξε σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο Τ/"κ" ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι όσα αναφέρει ο Έρογλου στερούνται σοβαρότητας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι αποστολείς των φακέλων ήταν εθνικιστικά στοιχεία στις ελεύθερες περιοχές, κάνοντας αναφορά στο Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο), οργάνωση που – όπως είπε - αποτελείται από ακραία εθνικιστικά στοιχεία και εχθρούς των Τούρκων.

«Εμείς ήπιαμε με τον Χριστόφια ένα καφέ. Σε τρεις ηγέτες, στους Χριστόφια, Ιακώβου και Αναστασιάδη, στάληκαν ως απειλή, φάκελοι στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε μία επιστολή και ένα μαχαίρι. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι μια οργάνωση η οποία δεν αποδέχεται ούτε καν οι Ε/κ να πιούν ένα καφέ με τους Τ/"κ". Υπάρχει ένας νεαρός πληθυσμός ο οποίος μεγαλώνει διακατεχόμενος από μίσος».

Για να καταδείξει τον εθνικισμό που επικρατεί στις ελεύθερες περιοχές, όπως είπε, έκανε αναφορά σε ένα περιστατικό που αφορούσε αίτημα του «συνδέσμου Μαυροθαλασσιτών» (έποικοι από τη Μαύρη Θάλασσα) να μεταβούν στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα για προσκύνημα.
Το αίτημα είπε, υποβλήθηκε ενώ συνεχιζόταν οι απευθείας διαπραγματεύσεις και ο ίδιος το μετέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια λέγοντας του ότι θα μπορούσαν να μεταβούν στην Λάρνακα με τη συνοδεία αστυνομίας, προκειμένου να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Μου είπε, ανέφερε, ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς θα δεχόταν τεράστια κριτική από το εσωτερικό σε περίπτωση που έδιδε τη συγκατάθεσή του.

Τα όσα δήλωσε ο κ. Έρογλου, είπε ο Στέφανος Στεφάνου, ότι στους Χριστόφια, Ιακώβου και Αναστασιάδη στάλθηκαν επιστολές με μαχαίρια από εθνικιστικά στοιχεία, «δια το λόγο ότι ήπιαν καφέ μαζί του», όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά στερείται και σοβαρότητας.

«Ο κ. Έρογλου προφανώς αναφέρεται σε ένα περιστατικό που επισυνέβη τον Οκτώβριο του 2010, όταν απεστάλη ανώνυμη επιστολή με μαχαίρι, αλλά καμιά σχέση δεν διαπιστώθηκε με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Πολύ περισσότερο στις επιστολές δεν περιελάμβανε τίποτα που να παραπέμπει στον κ. Έρογλου.»


Σύντομα ακολουθεί Δελτίο Τύπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις