Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δυο γαΐδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα


Την γνωστή παροιμία  «Δυο γαΐδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»  θα δανειστώ στο συγκεκριμένο μου άρθρο, η οποία έγινε γνωστή, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, από τον Κολοκοτρώνη.

Μόνο αυτό όμως μπορεί να νιώσει κάποιος και τίποτα λιγότερο, βλέποντας τις τελευταίες μέρες στα κανάλια τις προεκλογικές κόντρες, κυρίως μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, δύο φίλιων κομμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους, τα οποία σκίζουν τα ιμάτια τους και θυμούνται διαφορές μόνο εν καιρώ προεκλογικής εκστρατείας. Γνωστή η ιστορία …


Τις τελευταίες μέρες βλέπαμε στα κανάλια την υποτιθέμενη κόντρα που ξέσπασε ξαφνικά, μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, σχετικά με το δημοσίευμα της «Χουριέτ» και τις δηλώσεις του Ανα(ν)στασιάδη, με το ΔΗΣΥ να προσπαθεί να διαψεύσει και το ΑΚΕΛ παριστάνοντας το πατριωτικό (!!!) να προσπαθεί να κατηγορήσει, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τους δύο.

Σήμερα όμως η «κόντρα» πέρασε σε άλλο επίπεδο! Και εδώ είναι που ταιριάζει η πιο πάνω παροιμία.

Τα δύο κόμματα άρχισαν μια νέα κόντρα για το περιεχόμενο λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Αφού και οι δύο συμφώνησαν, στο ότι οι οποιεσδήποτε διαβουλεύσεις πρέπει να γίνουν στην βάση της Ομοσπονδίας, αδιαφορώντας για την άποψη του Κυπριακού λαού που το 2004 είχε ψηφίσει ενάντια στην λύση ομοσπονδίας, άρχισαν τις κοκορομαχίες για το πως θα είναι η «λύση» που επιδιώκουν.

Πιο συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ υποστηρίζει σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, λύση ομοσπονδίας με δυνατή κεντρική κυβέρνηση, ενώ το ΔΗΣΥ εναντιωνόταν στο ΑΚΕΛ λέγοντας πως αυτό στηρίζει μια «χαλαρή» ομοσπονδία, εννοώντας ομοσπονδία με αποδυναμωμένη κεντρική κυβέρνηση, και πιο δυνατές τις κοινοτικές κυβερνήσεις. Και προσπαθούσαν εκατέρωθεν να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο σωστός!!!

Όπως λέει και η παροιμία, δύο γαΐδαροι, στην προκειμένη περίπτωση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, δηλαδή στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος πριν λίγα χρόνια ψήφισε ΕΝΑΝΤΙΑ στην λύση ομοσπονδίας, μια απόφαση όμως που οι πολιτικάντηδες ποτέ ΔΕΝ σεβάστηκαν.  

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε τους υπέρμαχους της δημοκρατίας, ότι τα όποια δικαιώματα, θέσεις και εξουσίες κατέχουν πρέπει να τις χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε για να υπηρετούν τον λαό τους και τις αποφάσεις του. Αυτό άλλωστε λέει και η Δημοκρατία, που με τόσο σθένος προασπίζονται! Η μήπως κύριοι είστε κατά φαντασία δημοκράτες;

Αν είστε δημοκράτες, όπως διατυμπανίζετε κάθε φορά που ακούτε για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τότε οφείλετε να σεβαστείτε την απόφαση του Κυπριακού Ελληνισμού που το 2004 έστησε το ανάστημα του, και σας πέταξε κατάμουτρα ένα ηχηρό ΟΧΙ.

Επιτέλους διεκδικήστε τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των προγόνων του, σταματήστε να υποβαθμίζετε το πρόβλημα σε δικοινοτικό και επανατοποθετήστε το στις ορθές του βάσεις που δεν είναι άλλο από πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θέλει ούτε «δυνατή», ούτε «χαλαρή», ούτε επίσης οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία σκεφτείτε.

Και για να προλάβουμε κάποιους που εν καιρώ εκλογών θα σπεύσουν να μας βάλουν οποιαδήποτε ταμπέλα, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ούτε και με ομοσπονδία με «ορθό» περιεχόμενο, όπως κατά καιρούς ακούστηκε από το τρίτο στρατόπεδο, συμφωνούμε.

Είμαστε ένα κίνημα - κόμμα καθαρά  ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ, και δεν κάνουμε οποιεσδήποτε εκπτώσεις στα πιστεύω μας για να γίνουμε αρεστοί σε κανένα …

Γεάδης Γεάδη 
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις