Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση στην ΕΔΟΝΗ έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφύπνισε τα κοράκια των παλαιών κομμάτων που άπλωσαν σαν αρπακτικά τα δίχτυα τους στους μαθητές. Ξαφνικά θυμήθηκαν πως υπάρχει νεολαία και στα πλαίσια των μαθητικών εκλογών δελεάζουν τους νέους με ψεύτικα λόγια. Έβγαλαν για μία ακόμη φορά από το χρονοντούλαπο τα αραχνιασμένα συνθήματα περί δίκαιης κοινωνίας και επανένωσης προσπαθώντας να παρεισφρύσουν στα αμόλυντα ακόμη μυαλά των νέων μας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην ΕΔΟΝ, τη νεολαία του ΑΚΕΛ που στα πλαίσια της νέας σχολικής χρονιάς κοινοποίησε εικόνα που καλεί τους νέους να συστρατευθούν  στις τάξεις τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα λοιπόν με το φυλλάδιο η ΕΔΟΝ μας καλεί να οργανωθούμε στην νεολαία του κόμματος «για τα δικαιώματα των φοιτητών, στρατιωτών και νέων εργαζομένων». Πολύ ωραία λόγια για τον κάθε αδαή εγείροντας τα συναισθήματα των επαναστατικών ψυχών των νέων. Για ποιά όμως δικαιώματα μιλά η ΕΔΟΝ;  Τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια είναι ακόμη υψηλά, ενώ η φοιτητική χορηγία έχει πραγματικά χαθεί. Παράλληλα δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που το www.elamcy.com ανακοίνωνε αποκλειστικά τη καταβολή του μισού, αντί ολόκληρου, μισθού στους νεοσύλλεκτους. Ποιοί νέοι εργαζόμενοι; Σήμερα κύριοι της ΕΔΟΝ δεν υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι, αλλά άνεργοι επιστήμονες που καρτερικά περιμένουν στις μακροσκελείς λίστες διορισμού. Βεβαίως αδυνατούμε να σας κατηγορήσουμε στο τομέα αυτό, αφού πολύ πιθανό να αναφέρεστε στους μετανάστες που κάτω από τις επιταγές της ΠΕΟ βρίσκουν εργασιακό χώρο, μετατρεπόμενοι σε φθηνά εργατικά χέρια.

Στην επόμενη παράγραφο μας καλείται να πολεμήσουμε μαζί σας «για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που να στηρίζεται και να εξυπηρετεί αξίες και ιδανικά κόντρα στην εμπορευματοποίηση των πάντων». Η υποκρισία σε κάθε της μεγαλείο.  Η ιδεολογία σας παράλληλα με τη νεοφιλελεύθερη δεξία, παιδιά και οι δύο του καπιταλισμού, έχουν διαφθείρει κάθε ευγενή αξία και ιδανικό στο βωμό του  χρήματος και της εξουσίας. Έχετε μάλιστα το θράσος να μιλάτε για τον αθλητισμό, που μέσω των κομματικών σας επιχειρήσεων και των κυβερνητικών προσφορών έχετε διαφθείρει όσο τίποτα άλλο. Δεν πέρασαν άλλωστε αρκετοί μήνες που ο μεγάλος χορηγός αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου ήταν εταιρεία που συνεργαζόταν με τη κυβέρνηση για τη μεταφορά νερού στη νήσο. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας απολύθηκε γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν ενέκρινε δάνειο στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σωματείο.

Ας πάμε όμως στα επόμενα γραφόμενα με την ελπίδα να βρούμε έστω και μία πρόταση που μπορεί να περιέχει δόση αλήθειας. «Για ένα κόσμο διεθνούς δικαίου και των λαών, κόντρα στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, την αιματοβαμμένη Νέα Τάξη Πραγμάτων». Πραγματικά, γελάει ο κόσμος. Για ποιο διεθνές δίκαιο αναφέρεστε; Εσείς οι ίδιοι προωθείτε σχέδια που δεν κατοχυρώνουν την ελεύθερη διακίνηση και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Εσείς οι ίδιοι παγιώνετε την κατοχή με τα εθνομηδενιστικά σας σχέδια νομιμοποιώντας τον τούρκικο ιμπεριαλισμό. Εκτός εάν βεβαίως εννοείτε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Βλέπετε εσείς όλοι οι δήθεν διεθνιστές έχετε αναγάγει σε μόδα την σχετική αντίσταση που αδιαμφισβήτητα περιλαμβάνει την αγορά διάφορων προϊόντων και τις αναφορές στο διαδίκτυο που αναμένεται να διώξει τους Αμερικάνους από την Μέση Ανατολή. Βεβαίως αυτό δεν αποτρέπει τους ηγέτες σας να προσκυνούν την ηγεσία, παραχωρώντας την εθνική μας ανεξαρτησία και κάθε εκμετάλλευση από τον ορυκτό μας πλούτο. Την ίδια στιγμή το κράτος που καταστρέφει κάθε έκφανση διεθνούς δικαίου στην Παλαιστίνη συνδιαλέγεται και συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η τελευταία παράγραφος μιλά «για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, αληλεγγύης». Πλέον δεν γελάει μονάχα ο κόσμος αλλά και οι πέτρες. Ισότητα υπάρχει μονάχα στο μυαλό σας. Σήμερα, στη Κύπρο του 2012, οι Έλληνες της Κύπρου έχουν καταστεί πολίτες 3ης κατηγορίας μετά τους μετανάστες και τους Τουρκο«κύπριους». Δικαιοσύνη φαντάζομαι πως εννοούν τις παράνομες συλλήψεις Εθνικιστών για εξύβριση και την αθώωση δολοφόνων σε Στρατιωτική Βάση που σύμφωνα με πόρισμα ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, συγκεκριμένοι πολιτικάντηδες φέρουν ασήκωτες ευθύνες. Αλληλεγγύη; Αλληλεγγύη σε ποιους; Γιατί όπως πολύ καλά θυμόμαστε εκπρόσωποι της ιδεολογίας σας εν Ελλάδι αλλά και εσείς οι ίδιοι καταδικάσατε με βδελυγμία την παροχή τροφίμων προς Έλληνες, από Λαϊκό Εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Εκτός εάν η αλληλεγγύη σας είναι μονάχα για τους αλλοδαπούς, κλείνοντας τα μάτια στο πρόβλημα που βρίσκεται στο διπλανό σπίτι.

Άφησα για τέλος την πρώτη σας παράγραφο που αναφέρεστε στον αγώνα σας κόντρα στον Εθνικισμό. Σας έχουμε νέα  κομμουνιστές made-in-usa. Όσο πόλεμο και αν μας κάνετε, όσες διώξεις και αν προσπαθήσετε τίποτα πλέον δεν αλλάζει. Το εθνικιστικό ποτάμι σε Ελλάδα και Κύπρο έχει ξεχειλίσει και η ώρα των Εθνικιστών έρχεται. Η ώρα που θα πληρώσουν όσοι προδίδουν τον Ελληνισμό είναι κοντά. Είναι πολύ πιο κοντά από ότι εσείς οι ίδιοι περιμένετε.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι εδώ. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Εθνική Αναγέννηση και Κοινωνική Ανασυγκρότηση απέναντι σας. Καθημερινά θα βρίσκεται μπροστά σας Έλληνες Εθνικιστές που με το λόγο τους θα τσακίζουν τα παλαιά σας αραχνιασμένα συνθήματα. Η ιδεολογική αριστερή τρομοκρατία έχει φτάσει στο τέλος της. Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες, και θα ακουστούν από το μοναδικό εθνικιστικό κίνημα της νήσου. Ο κόσμος πλέον έχει ανοίξει τα μάτια του και η αρχή του πολιτικού σας τέλους είναι κοντά.

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο  Νεολαίας 
Εθνικού  Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις