Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (6/09/12) Για τις προσλήψεις Τουρκο"κυπρίων" στο δημόσιο


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο θέμα με τις προσλήψεις Τουρκο«κυπρίων» και το όλο ζήτημα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο και αν η κυβέρνηση κάνει την πάπια και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στεφάνου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
                                                                                                                                                        
Μετά τον Τουρκο«κύπριο» που προσλήφθηκε στην κυπριακή προεδρία με ΜΗ αναγνωρισμένο πτυχίο από ψευδοπανεπιστήμιο, στο φως της δημοσιότητας ήρθε και νέα υπόθεση με την πρόσληψη άλλου Τουρκο«κύπριου» που θήτευσε στο λεγόμενο Υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους προτού σταλεί, μέσω της ΠΕΟ (αυτής της οργάνωσης του ΑΚΕΛ που «νοιάζεται» για τους εργάτες), στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες. Το κλίμα γίνεται όμως ακόμη πιο βαρύ με νέες αποκαλύψεις που αφορούν νέες καταγγελίες που φέρουν και άλλους Τουρκο«κύπριους» να εργοδοτούνται στο δημόσιο, έχουν ως μόνιμη κατοικία τους τα κατεχόμενα και σφετερίζονται ελληνοκυπριακές περιουσίες.


Στην νέα υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα «ο Τουρκο«κύπριος», ο οποίος έχει θητεύσει στο παράνομο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων στο παρελθόν, θεωρήθηκε κατάλληλος για να εργαστεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ (ΜΑΕΕ).

Πρόκειται για τον Hasan Civelek Engelkiran, ο οποίος εργάζεται στην Ομάδα Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων, που υπάγεται στην ΚΟΡΕΠΕΡ Ι. Αν και ο Τ/«κ» υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, βρίσκεται αποσπασμένος στη ΜΑΕΕ για σκοπούς Προεδρίας, άρα ανήκει, ουσιαστικά, σε διπλωματική αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών.»

Οφείλουμε να ομολογήσουμε την μεγάλη μας πρόοδο αφού αυτή την φορά, πήραν ένα έμπειρο άτομο και όχι κάποιον που να μην έχει καν τα προσόντα για την θέση που προοριζόταν! Ο χώρος του είναι καθόλα «γνώριμος», αφού έχει και στο παρελθόν εργαστεί σε ανάλογη αντιπροσωπία, με μια μικρή λεπτομέρεια που για κάποιους δεν φαίνεται να λειτουργούσε σαν αποτρεπτικός παράγοντας. Υπαγόταν στο «υπεξ» του ψευδοκράτους που κατά τα άλλα για εμάς είναι παράνομο!!!

Δηλαδή με πιο απλά λόγια, ο συγκεκριμένος Τ/«κ» που τώρα εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, προηγουμένως εκπροσωπούσε το παράνομο μόρφωμα του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρει, στο σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος σε βιογραφικό που ανέβασε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης γράφει ότι, υπήρξε ειδικευόμενος στην «τουρκο«κυπριακή» αντιπροσωπία» του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες  (η δουλειά της οποίας είναι να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία!!!), καθώς και ειδικευόμενος στο «υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους».  Έχει, επίσης, εργαστεί στο τουρκο«κυπριακό» εμπορικό επιμελητήριο και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Abhaber.

Έχουμε να θέσουμε ένα ερώτημα σχετικά με την υπευθυνότητα  των μεγάλων φωστήρων αυτού του τόπου, που έλαβαν μια απόφαση σαν αυτή και προχώρησαν στην εν λόγω πρόσληψη του Hasan Civelek Engelkiran. Πως γίνεται να εμπιστευτούν μια θέση σαν και αυτή σε ένα άτομο που προηγουμένως εργαζόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους; Εύλογα μπορεί ο οποιοσδήποτε να διερωτηθεί αν ο εν λόγω Τουρκο«κύπριος» αλλάξει ξαφνικά και πάλι αντιλήψεις και επιστρέψει στη λεγόμενη αντιπροσωπεία ή σε άλλο πόστο του ψευδοκράτους, με τη λήξη του συμβολαίου του; Αναζήτησε ο οποιοσδήποτε, και πόσο σίγουροι είναι, ότι δεν διατηρεί επαφές με την προηγούμενη δουλειά του, δεδομένου ότι η παράνομη αντιπροσωπεία των κατεχομένων έχει ως βασικό στόχο την υπονόμευση της Κυπριακής δημοκρατίας στην καρδιά της ΕΕ και τις προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους;

Και εις ανώτερα κύριοι, σας ευχόμαστε το επόμενο σας θαύμα να διορίσετε αρχηγό του ΓΕΕΦ κάποιο Τουρκο«κύπριο»! Σας προτείνουμε τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων!

Παρανομεί και το  Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο εκπαιδεύοντας πρώην υπαλλήλους του ψευδοκράτους, που έχουν εργαστεί σε παράνομους θεσμούς, τους οποίους δεν αναγνωρίζει, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο, φτάνει να βοηθήσουμε τα κακόμοιρα «αδέλφια» μας. Σύμφωνα με τα πιο πάνω, καταστρατηγεί ή όχι τις αποφάσεις του ΣΑ 541 και 550 καθώς και την αντιδήλωση της ΕΕ της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, που αποτελεί τμήμα του Κοινοτικού Κεκτημένου; Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν τμήμα του διεθνούς και του κοινοτικού δικαίου και καθορίζουν ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άρα αναιρούμε το κράτος μας, από μόνοι μας …

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος για κλάματα, αφού έχουμε καταντήσει ο περίγελος των τούρκων και των τουρκο«κυπρίων». Απ’ την μια όλοι κλαίγονται με εκατέρωθεν ανακοινώσεις για την τεράστια οικονομική κρίση, βρίσκοντας αιτία και αφορμή για να απολύσουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας, αφήνοντας τους στο έλεος της φτώχειας εκείνους και τις οικογένειες τους, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που κρέμονται σε ένα λεπτό σχοινί για να μην απολυθούν, και από την άλλη προσλαμβάνουμε τουρκο"κύπριους".
Για να μην επεκταθούμε περισσότερο, δεν θα αναφερθούμε στο χάος που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα. Επειδή όμως το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με προσλήψεις στο δημόσιο, να αναφέρουμε ότι εκεί οι απολύσεις έχουν γίνει πολύ συχνό φαινόμενο, με το αιτιολογικό της κρίσης, την γνωστή καραμέλα. Όταν όμως κύριοι, πρόκειται για Τουρκο«κύπριους» ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ; Μήπως όλοι οι συμπατριώτες μας να αποκτήσουν ταυτότητα του ψευδοκράτους για να ελπίζουν σε ίση μεταχείριση;

Εμείς σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν τα μέτρα τους και να σταματήσει η κοροϊδία και ο γραικυλισμός εις βάρος του φορολογούμενου Έλληνα Κύπριου συμπολίτη μας. Καλούμε δε την κυβέρνηση όπως προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην απόλυση των πιο πάνω τουρκο«κυπρίων» και στην θέση τους να προσλάβει άλλους αποκλειστικά και μόνο, ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ συμπατριώτες μας!!!

Ο ύποπτος ρόλος της ΠΕΟ, του κατά τα άλλα υπέρμαχου των εργαζομένων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο εν λόγω Τουρκο«κύπριος» πριν την πρόσληψη του, έτυχε εκπαίδευσης και από την ΠΕΟ. Πρόκειται για έναν από τους επτά Τ/«κ» που, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ» στις 21/8, εργοδοτήθηκαν για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας, κατόπιν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης από σεμινάριο-ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ με το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κόστος εργοδότησής τους δεν το επωμίζεται το κράτος αλλά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ.

Προκύπτει, βεβαίως εδώ και ένα άλλο ερώτημα γιατί να έρχονται σε συνεννόηση τα διάφορα τμήματα της Κυβέρνησης με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ; Ποια η σχέση των δύο και γιατί να συνεργάζεται μια κομματική ομοσπονδία, με την κυβέρνηση; Αυτή είναι η Δημοκρατική και ισάξια πολιτεία; Δηλαδή κάποιος για να βρει δουλειά στην Κύπρο του 2012, πρέπει να είναι Τουρκο«κύπριος» ή μέλος της ΠΕΟ. Αν δε μάλιστα έχει και τα δύο «αξιώματα» τότε είναι ευχής έργο;

Επίσης θέτουμε και το ερώτημα, κατά πόσον η ΠΕΟ υποδεικνύει στο κράτος ποιους να προσλάβει, αφού και οι επτά προσληφθέντες Τ/κ είναι πρόσωπα που πέρασαν από την ίδια ημερίδα που διοργάνωσε.

Τέλος άξιον απορίας που πρέπει να διευκρινιστεί το συντομότερο δυνατό, είναι κατά πόσον ισχύει ότι πληρώνονται από την ΠΕΟ, αφού αυτό σημαίνει πως για άλλον εργάζονται, αλλά από άλλον εξαρτώνται. Αν ισχύει αυτό τότε μιλάμε καθαρά για μια κομματοκρατία, όπου το κυβερνών κόμμα «χώνει» τους δικούς του στις θέσεις τις οποίες θέλει. Αυτό είναι το κράτος δικαίου που μας τάζατε προεκλογικά;

Αυτή είναι η ΠΕΟ που οι αριστεροί κοκορεύονται, όταν μιλάνε για εργατικές πάλες; Την στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι άνεργοι, οι οικογένειες τους δεν έχουν τα απαραίτητα αγαθά ακόμη και για τα ανήλικα παιδιά τους, αυτοί νοιάζονται μόνο πώς να βολέψουν τους τουρκο«κύπριους» συμπατριώτες τους; ΑΙΣΧΟΣ

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μέτωπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις