Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (30/09/12) για την παράνομη σύλληψη των τριών αστυνομικών από τον κατοχικό στρατό


Σε μια προκλητικά και συνάμα παράνομη πράξη προέβη σήμερα το πρωί ο κατοχικός στρατός. Πιο συγκεκριμένα συνέλαβε τρεις αστυνομικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Ιδαλίου, γύρω στις 11 και 30 το πρωί.


Σύμφωνα με όσες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, πρόκειται για αστυνομικούς της τροχαίας οι οποίοι έκαναν νόημα σε Τουρκο"κύπριο" ο οποίος οδηγούσε ημιφορτηγό να σταματήσει, χωρίς ο ίδιος να υπακούσει και συνέχισε την πορεία του. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα τύπου βαν με αριθμούς εγγραφής των κατεχομένων, στη λεωφόρο Γρούτα.

Κατά την καταδίωξη, ένα περιπολικό με δύο επιβαίνοντες και δύο μοτοσικλέτες πέρασαν μέσα από το Δάλι και κατέληξαν σε χωματόδρομο μέσα στην νεκρή ζώνη όπου και συνελήφθησαν παράνομα.

Η μια μοτοσικλέτα κατάφερε να ξεφύγει από τον κατοχικό στρατό ενώ οι δύο άντρες που επέβαιναν στο περιπολικό και ο άλλος που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα συνελήφθησαν παράνομα.

Προκλήσεων συνέχεια από τις κατοχικές δυνάμεις. Για άλλη μια φορά το ψευδοκράτος ξεβρακώνει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και τους υπερασπιστές της Ελληνοτουρκικής φιλίας. 

Η πολιτική του ωχαδελφισμού και του καλού παιδιού δεν μας οδηγεί πουθενά και είναι καιρός άπαντες να το αντιληφθούν. Αντιθέτως, δίνει στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος το δικαίωμα για περισσότερες διεκδικήσεις. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, κυβερνώντες και πολιτικούς αρχηγούς να αλλάξουν αμέσως γραμμή πολιτικής πλεύσης. Να πάψουν να εμπαίζουν τον Κυπριακό Ελληνισμό με συζητήσεις για δήθεν λύση και ειρηνική συμβίωση με τους Τούρκους. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί, ειρηνική συμβίωση με τους Τούρκους δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε και στα πιο ωραία παραμύθια…

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των παράνομα συλληφθέντων αστυνομικών. Καλούμε δε τα αρμόδια όργανα να προβούν ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπατριώτες μας αλλά και να καταγγελθεί η στάση των παράνομων αρχών του ψευδοκράτους.

Κλείνοντας διατρανώνουμε για ακόμα μια φορά το αίτημά μας για ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Ας αφήσουν πίσω τα προσωπικά συμφέροντα οι πολιτικάντηδές μας και ας δουν έστω και την υστάτη το καλό της πατρίδας και του λαού μας.


Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις