Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου (29/09) για την απαγωγή Κύπριων ψαράδων


Στα χέρια των κατοχικών αρχών βρίσκονται Κύπριοι και Αιγύπτιοι ψαράδες που συνελήφθησαν παράνομα. Συγκεκριμένα οι ψαράδες βρίσκονταν στα ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, 16 ναυτικά μίλια από το ακρωτήρι, όταν πλησίασαν το σκάφος τους δύο τουρκικά πλοία που αποβίβασαν πέντε Τούρκους στρατιώτες στο καΐκι συλλαμβάνοντας τους τέσσερις ψαράδες. Οι κατοχικές αρχές οδήγησαν το ψαροκάικο στο λιμάνι της Αμμοχώστου και από τη στιγμή εκείνη τα ίχνη των ψαράδων χάθηκαν.Το ψευδοκράτος έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Σε μία ακόμη απόπειρα επίδειξης δύναμης συλλαμβάνουν Έλληνες Κύπριους που βρέθηκαν στο χώρο που παράνομα κατέχουν. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε όμως πως στην ηγεσία τους βρίσκονται πράγματι σοβαρά άτομα. Σε πλήρη αντίθεση δηλαδή από τους δικούς μας αξιωματούχους, που από κυβέρνηση μέχρι αντιπολίτευση συναγωνίζονται σε ένα καθημερινό αγώνα δρόμου για τον τίτλο του ανθέλληνα. Έχουμε προ πολλού πει πως η Κύπρος δεν είναι σοβαρό κράτος. Όταν επιτρέπεις σε ένα παράνομο κράτος να συλλαμβάνει και να κρατά δίχως ίχνος νομιμότητας πολίτες σου δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Είμαστε σίγουροι πως εάν οι ρόλοι ήταν αντίθετοι, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε. Στην εξαιρετική περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία συνελάμβανε Τούρκους ψαράδες αυτοί θα παραδίδονταν πίσω στις τουρκικές αρχές "εις ένδειξη καλής θελήσεως". Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μάλιστα θα είχαμε τα ΜΜΕ και τις διάφορες απρόσωπες ΜΚΟ που θα ωρύονταν για τα δικαιώματα του πολίτη, προχωρώντας σε ένα ασταμάτητο υβρεολόγιο προς τους "κακούς" Έλληνες "ρατσιστές".

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όμως έχουμε σταματήσει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις και κρυφές ελπίδες. Εις ουδεμία περίπτωση δεν περιμέναμε οι ρόλοι να είναι αντίθετοι. Η Κυπριακή Δημοκρατία έτσι όπως είναι σήμερα δομημένη δεν μπορεί να ελέγξει τα χερσαία της σύνορα και τη γραμμή αντιπαράταξης. Το αποδεικνύουν άλλωστε οι δεκάδες των λαθρομεταναστών που εισέρχονται καθημερινά. Έτσι λοιπόν δεν αναμένουμε η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει την πολιτική βούληση να διαφυλάξει τα θαλάσσια της σύνορα και την ασφάλεια των πολιτών της εις βάρος εξωτερικών εχθρών.
 
Το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα θα βρίσκεται για πάντα στην πρωτοπορία του αγώνα, όχι μόνο για να μετουσιώσει τις ιδέες του σε πράξεις αλλά και για να θυμίζει στο λαό μας ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Όλοι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως ηγέτες αλλά δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε μία μάντρα από πρόβατα θα μας βρουν μπροστά τους. Το πολιτικό τους τέλος επέρχεται και παράλληλα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έρχεται για ενδυνάμωση και υπεράσπιση της πατρίδας μας.


Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) 

Δημοφιλείς αναρτήσεις