Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου (21/09/12) για την σύλληψη του δολοφόνου των Ισαάκ και Σολωμού

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με το παρόν δελτίο θέλει να ψέξει την αναποτελεσματικότητα των διπλωματικών μας υπηρεσιών όσον αναφορά την σύλληψη και την μετέπειτα απελευθέρωση του καταζητούμενου για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού. Συγκεκριμμένα την περασμένη Τρίτη δημοσιεύθηκε σε Τ/"κ" εφημερίδες πως συνελήφθη ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, στο Κιργιστάν και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.


Θεωρούμε καταρχάς πως έπρεπε να ήταν ένα στοίχημα από πλευράς των Κυπριακών αρχών και δη των μυστικών υπηρεσιών, να καταφέρουν να φέρουν στην δικαιοσύνη τους δολοφόνους των δύο Ελληνοκυπρίων κατά τα γεγονότα του Αυγούστου του '96. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια παρά την αρχική κινητοποίηση και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την Ιντερπόλ, καμία άλλη κίνηση δεν έγινε.

Η σύλληψη ενός από τους καταζητούμενους στο Κιργιστάν έπρεπε να σημάνει συναγερμό στις διπλωματικές μας υπηρεσίες και να ζητηθεί άμεσα η έκδοσή του στην Κύπρο για να δικαστεί για τις πράξεις που κατηγορείται. Αντί αυτού παρακολουθήσαμε μια ολιγωρία που σίγουρα εκμετελλεύθηκε η Τουρκία για να πιέσει τις αρχές του Κιργιστάν να τον απελευθερώσουν.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε πως το γεγονός αυτό δείχνει την ανεπάρκεια της κρατικής μας μηχανής, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής φιλοτουρκικής πολιτικής, των συνεχών παραχωρήσεων και της φινλαννδοποίησής μας ως χώρα. Απαιτούμε την χάραξη στιβαρής εθνικής πολιτικής και πιο συγκεκριμμένα για το θέμα, την σύλληψη και την προσαγωγή στην δικαιοσύνη όλων των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.  

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις