Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Δεν πληρώνουν ηλεκτρικό οι Τουρκο"κύπριοι"


Ζημιές εκατομμυρίων προκαλούν κάθε χρόνο Τουρκο"κύπριοι" στην ΑΗΚ λόγω λογαριασμών που δεν πληρώνονται. Συγκεκριμένα Τουρκο"κύπριοι" κάτοικοι της Πύλας δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, γνωρίζοντας πως η ΑΗΚ δεν έχει την πολιτική στήριξη να αποκόψει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Παράλληλα το ίδιο γίνεται και στο Πέργαμος, την Λουρουτζίνα και την Αθηένου, ενώ με δωρεάν ηλεκτρισμό τροφοδοτείται νερό στην κατεχόμενη Ζώδια. Συνολικά η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου χρεώθηκε από τους ανεκπλήρωτους λογαριασμούς 3.264.536 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ για το 2012 το χρέος αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Περισσότερο τραγικό είναι η ηλεκτροδότηση φυλακίων του τούρκικου στρατού στον Άγιο Δομέτιο και στο θύλακα των Κοκκίνων. Πληρώνουμε δηλαδή ρεύμα για τη συντήρηση των κατοχικών φυλακίων.


Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το πιο πάνω γεγονός,  και καλούμε την κυβέρνηση και την λεγόμενη αντιπολίτευση να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν. Φτάνει επιτέλους η πολιτική της υποταγής και της δουλοπρέπειας. Απαιτούμε μηδενική ανοχή σε κάθε είδους βοήθεια προς το ψευδοκράτος και τους Τουρκο"κύπριους" γενικότερα. 

Σύμφωνα με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ η βοήθεια προς τα κατεχόμενα τα τελευταία 38 χρόνια ανέρχεται στα 283 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η Κυπριακή Δημοκρατία χρυσοπλήρωσε το ρεύμα από τα κατεχόμενα που έλαβε τον τελευταίο χρόνο, πράγμα που μας βρήκε κάθετα αντίθετους από την πρώτη στιγμή, αφού διαφωνούμε με το να παίρνουμε ρεύμα από τα κατεχόμενα.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων και τερματισμός κάθε είδους βοήθειας προς τους Τουρκο"κύπριους". Είναι αδιανόητο, και παγκόσμια πρωτόγνωρο, να παρέχουμε ρεύμα στα φυλάκια του εχθρού που ΚΑΤΕΧΕΙ με την ΒΙΑ την γη μας  και ακόμη πιο τραγελαφικό να παρέχουμε ρεύμα σε ένα κράτος παράνομο, που πρώτοι έπρεπε να πολεμούμε, αφού αυτό βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην γη μας. Παράλληλα με τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την καθημερινή μετακίνηση από και προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, τα επιδόματα στους τουρκο«κύπριους» και αυτών των ενεργειών με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων φέρουν την de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους. Κίνηση, η οποία θα παγιώσει την κατοχή και εν καιρώ θα φέρει την πλήρη τουρκοποίηση της νήσου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις